X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol comença l'elaboració del Pla de Seguretat Local

La Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha iniciat aquest mes de novembre el procés d'elaboració del Pla de Seguretat Local del municipi.

El Pla de Seguretat Local és un instrument de diagnosi i planificació organitzativa i funcional per afrontar les polítiques de seguretat de manera més eficient des d'una perspectiva multifactorial (social, econòmica, demogràfica, territorial, polític, etc.)

L'elaboració i l'aprovació del Pla de Seguretat Local està determinada pel reglament de la Junta de Seguretat Local de Sant Pol de Mar, aprovat l'any 2013.

Així, els objectius del Pla de Seguretat Local són:
1. Analitzar l'estat de la seguretat pública de Sant Pol de Mar.
2. Impulsar el desenvolupament d'una activitat transversal en matèria de seguretat pública.
3. Definir, organitzar i dinamitzar el sistema local de seguretat pública.
4. Fomentar la implicació i participació dels vilatans en la seguretat.
5. Impulsar un model de qualitat i millora contínua en l'estat de la seguretat i en els serveis de la Policia Local.

L'elaboració del Pla de Seguretat Local de Sant Pol de Mar comportarà diferents fases, com ara l'anàlisi de les dades sobre riscos i estat de la seguretat a Sant Pol de Mar, l'elaboració d'entrevistes i sessions de treball amb un equip transerval per analitzar la diagnosi, així com sessions amb els Grups Municipals per validar el diagnòstic i el Pla.

També es portaran a terme sessions de participació ciutadana, a través de les quals es debatran les necessitats, demandes, percepcions i expectatives dels vilatans. Mentre que la darrera fase serà la redacció final del Pla de Seguretat Local.

L'equip de treball estarà format pels tècnics de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, i també pel regidor de Seguretat de Sant Pol de Mar, un representant de l'oposició i tres persones amb vincles amb el teixit associatiu del poble.

El Govern Municipal ha volgut que la participació política i popular en el Pla fos transversal en tot el procés, amb la voluntat de poder ajudar en l'anàlisi i la proposta d'accions del Pla, pel fet que es tracta d'un projecte de poble.

Es contempla, també, l'habilitació d'un formulari electrònic permanent perquè els vilatans puguin enviar les seves aportacions a l'equip de treball, i tanmateix s'estudiaran altres mecanismes de participació telemàtics i presencials.

Temes relacionats
Publicació 23.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina