L'Ajuntament aprova el Pla de contingència de les platges de Sant Pol

divendres, 3 Juliol, 2020

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha aprovat aquest dijous el Pla de contingència de les platges de la vila, amb el qual el consistori adopta les mesures necessàries per garantir les mesures de prevenció contra el Covid-19 en l’àmbit de l’ús d’aquests espais naturals i de lleure.
 
El Pla es basa en un recordatori constant dels missatges a la ciutadania sobre les mesures preventives individuals i sobre l’ús responsable de les platges en el qual és fonamental el paper actiu i responsable de la ciutadania pel bon funcionament de les platges i zones de bany, reforçant la comunicació a la web i a les xarxes socials, així com a la megafonia i a les cartelleres de les platges.
 
L'aforament de les platges de Sant Pol s'ha limitat, essent de 500 persones a la platja de les Barques, de 375 a la platja de Sant Pol, de 50 a la de les Escaletes, de 75 a la Platjola i de 400 (zona 1) i 500 (zona 2) a la Platja del Morer. Les que presenten més afluència de públic tindran la presència de personal informador a peu de platja i, en cas que es detectin aglomeracions i no es puguin garantir les distàncies de seguretat, es procedirà al tancament de la platja, a través d’un cartell a tal efecte i amb el control d’accés. A més, cal tenir present que l'aforament de les platges podrà variar en base a la dinàmica del nostre litoral, la qual pot implicar una reducció de la superfície de les platges.

Els missatges que s'estan difonent van encaminats tant en el moment anterior com ja durant l'estada en aquestes. En aquest sentit, abans d’anar a la platja es demana no anar-hi si hi ha símptomes compatibles amb la COVID-19 i planificar estades més curtes d'aproximadament 2 hores. I un cop a la platja es demana mantenir sempre una distància d’almenys 2 metres respecte de les persones amb les que no conviu, tant a l’aigua com a la sorra, i també entre els objectes personals, com ara tovalloles, gandules i para-sols. A més, cal rentar-se i desinfectar-se les mans amb freqüència i no compartir tovalloles i rentar-les amb els banyadors en arribar a casa.

Pel que fa als banys, s'han equipat amb sabó, tovalloles d’un sol ús i papereres amb pedal, i s’han d’utilitzar respectant el límit d’ocupació màxima d'una sola persona, excepte en aquells supòsits de persones que puguin necessitar assistència. També s'hi han posat cartells a l’entrada informant de les distàncies, aforament i consells higiènics. A més, s'ha augmentat la freqüència de neteja i desinfecció un mínim de 3 cops al dia. 

Quant a les dutxes, rentapeus i mobiliari de platja, també s’augmenta la freqüència de neteja i desinfecció, que és de 3 cops al dia, i s’habilita només un sortidor a les dutxes per garantir la distància de seguretat. Les persones que en facin ús hauran d’utilitzar calçat a totes les superfícies de la platja per tal d’evitar el risc de contagis. 

D'altra banda, es permeten els jocs de pilota en equip únicament a la platja de Can Villar quan la baixa afluència de persones usuàries no comporti riscos.

Pel que fa al protocol pel bany adaptat, aquesta temporada es fa amb cita prèvia i caldrà que la persona vagi acompanyada, ja que el Servei de socorrisme només cedirà la cadira, però no farà l'acompanyament.
 

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: