Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El govern municipal compleix el primer any de mandat amb l'obtenció del segell Infoparticipa

Aquest dilluns es compleix un any de la constitució del present equip de govern, quan Albert Zanca va ser elegit alcalde de Sant Pol de Mar pel mandat 2019-2023 amb el suport dels grups municipals d'ERC i la CUP. Des de llavors, el govern municipal ha completat el seu primer any de mandat afrontant situacions de gran complexitat sobrevinguda, com són els efectes del temporal Glòria i la gestió a nivell local de la crisi sanitària i econòmica generada per la pandèmia del Covid-19, a més de donar solució a la construcció de l'edifici per a l'institut de secundària amb la fórmula d'un institut-escola, entre moltes altres qüestions.

Un equip de govern que ha volgut fer de la transparència i la participació ciutadana els seus principals trets distintius, i el reconeixement dels quals arriba just aquest mes de juny amb l'obtenció del Segell Infoparticipa 2019 que reconeix la transparència de les administracions públiques.

De fet, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar acaba de rebre una carta per part de l'Observatori regulador d'aquesta distinció, en la qual s'explica que el passat 5 de juny es va tancar el termini per a l'aprovació telemàtica per part del Consell Certificador de la proposta de Segell i Premis extraordinaris Infoparticipa 2019 per als Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Catalunya que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona, i que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha obtingut el Segell Infoparticipa 2019 amb una puntuació del 88%, substancialment superior a la puntuació del 51,9% en la qual es trobava tot just fa un any. L'acte de lliurament de la certificació es farà properament en funció de l'evolució de la crisi sanitària.

Un reconeixement que posa de manifest l'esforç del govern per donar compliment als diferents paràmetres que garanteixen la transparència i la posada a disposició de la ciutadania de tota la informació municipal, a més de facilitar la seva participació en la presa de decisions.

Precisament, aquest mes de juny l'equip de govern oferirà una nova audiència pública per fer balanç del darrer mig any de mandat. Ateses les restriccions imposades per la crisi sanitària, serà un retiment de comptes que es farà de manera telemàtica. La primera d'elles va tenir lloc el passat mes de desembre a la Sala Ainaud de Lasarte.

Publicació 15.06.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina