Celebrem una Diada de Sant Jordi alternativa

dilluns, 20 Abril, 2020

L'estat d'alarma i el confinament que se'n deriva ens ha portat no només a passar dies sencers dins de casa sinó també sense festes i celebracions públiques. I el cas més notori el tindrem el pròxim dijous, quan ens quedarem sense la Diada de Jordi tal i com la coneixíem, amb parades de llibres i roses al carrer i un gran enrenou de gent amunt i avall.

Malgrat això, des de l'Ajuntament de Sant Pol reivindiquem els valors d'aquesta diada i, lluny de deixar-la passar, la volem potenciar des del vessant de la cultura i la participació ciutadana. És per això que l'Ajuntament, Ràdio Sant Pol i la Biblioteca de Can Coromines hem preparat un Sant Jordi alternatiu amb tot aquest seguit de propostes:

Els reptes de Sant Jordi 2020: 

Des d'aquest dimarts i fins dijous, us proposem un repte cada dia relacionat amb Sant Jordi.

Dimarts us proposem que feu endevinar el títol d'un llibre: feu una foto del llibre que us esteu llegint, sense que es vegi el títol, i repteu des de les xarxes socials a tres persones perquè l'endevinin i facin la seva proposta. 

- Dimecres us reptem que feu un punt de llibre o que dibuixeu una rosa i ens ho mostreu a les xarxes socials amb les mateixes etiquetes. No sabeu com fer-lo? Aquí us deixem una idea.

- I dijous us demanem que decoreu les vostres finestres o balcons amb dibuixos, dracs, llibres, roses, etc. i que ens mostreu les vostres fotos a les xarxes socials. Aqui teniu una proposta de drac per colorejar de la il·lustradora santpolenca Mariona Armengol.

Caldrà que publiqueu cadascun dels reptes a les xarxes socials amb les etiquetes @ajsantpol #SantJordiaSantPol i #ReptemSantJordi.
 

Celebrem el centenari de Rodari:

Enguany se celebra el centenari del naixement de Gianni Rodari, un important autor de literatura infantil. Per això, des de Ràdio Sant Pol i la Biblioteca de Can Cornomies us acostarem diferents lectures dels seus contes. Si voleu descobrir més sobre aquest autor italià, podeu accedir a aquest enllaç.
 

I el 23 d'abril, viu una diada de Sant Jordi diferent sintonitzant Ràdio Sant Pol:

Durant el matí podreu escoltar recomanacions literàries, entrevistes, un Bocins d'Història especial per a l'ocasió, una obra teatral radiofònica i, sobretot, les vostres experiències divertides i positives del confinament. Si voleu participar, només cal que envieu els vostres missatges de veu per WhatsApp al telèfon 689 178 285. Els àudios han de ser d'entre 1 i 2 minuts aproximadament, i recordeu dir el vostre nom. A més, en el tram final d'aquest programa especial de Sant Jordi també podrem gaudir d'una cançó a càrrec d'Eduard Costa.
A més, a la tarda podrem escoltar també per Ràdio Sant Pol diferents lectures de poemes per part dels alumnes de l'escola Sant Pau.

Així que ja ho sabeu, aquesta setmana i en especial el dijous 23 d'abril, estigueu ben atents a les xarxes socials i sintonitzeu el 107.2 FM. Perquè malgrat el confinament, Sant Pol celebrarà igualment la Diada de Sant Jordi.
 

Llibres a domicili!

El confinament tampoc ens deixarà sense poder regalar llibres. Hi ha comerços de Sant Pol que ofereixen la possibilitat de fer els vostres encàrrecs per telèfon i Whatsapp i lliurar les comandes a domicili. Teniu més informació aquí.

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: