X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol denuncia la violència de gènere amb tres accions emmarcades en el 25N

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar vol denunciar un any més la xacra de la violència envers les dones i ha programat tres activitats per fer visible que el masclisme encara és molt present a la nostra societat i que cal fer molta feina per assolir una societat igualitària.
 

25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones
Aquest dia commemorem la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d'aquest país centreamericà,  aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l'Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació.

Commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d'equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació

Així, emmarcat en la commemoració del 25N com a Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria d'Equitat de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar organitza les següents accions:

 

  • Divendres 22 de novembre

7 de la tarda, Sala Ainaud de Lasarte
Xerrada: Micromasclismes, què són? A càrrec d'Antònia Guerrero, psicoterapeuta
Identificarem quines són les situacions de micromasclismes que es produeixen a diari i que molts cops ens passen desaparcebudes.

  • Dissabte 23 de novembre

12 del migdia, Biblioteca Can Coromines
Contes de nenes sense por, a càrrec de Núria Urioz, narradora i clown
Nens valents i nenes porugues? Amb aquestes històries demostrarem que les nenes tenen coratge, s'arrisquen, prenen decisions difícils i afronten els perills.

  • Dilluns 25 de novembre

12 del migdia, Plaça de la Vila 
Lectura del manifest del 25N i estrena del marcador de víctimes de violència de gènere

 

Temes relacionats
Publicació 14.11.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina