X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Festa Major de Sant Jaume arriba amb seny i rauxa a Sant Pol

El pregó d'aquest divendres donarà el tret de sortida oficial als actes programats fins dimecres vinent.

Tot i que el dia gran de la Festa Major d'estiu serà el proper dimecres 25 de juliol, on celebració de Sant Jaume, aquest divendres començaran a servir-se els «plats forts» del programa de festes que ha preparat la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Sant Pol.  

La nit del divendres 20 de juliol l'encarregat d'encetar oficialment les festes serà en Salvador Sauleda, fundador de Sauleda Pastissers ara fa 50 anys. Sauleda farà el pregó de Festa Major d'enguany a la plaça de la vila a les 22:00 hores amb motiu de l'aniversari del seu establiment. Tot seguit, podreu escoltar una repicada de campanes des de l'Església de Sant Jaume que donarà pas a un brindis de Festa Major.

Moments després, a les 23:00 hores, la Infernal de la Vallalta iniciarà el correfoc des de l'Ajuntament, que es dirigirà cap a la plaça de l'Hotel, passant abans pels Quatre Cantons, el carrer Nou i el carrer Sant Pau. Per al veïnat de la zona, es recomana baixar les persianes, recollir els tendals i no llançar aigua als participants, entre d'altres normes recollides al programa de festes. Els participants que vulguin prendre part, poden consultar els consells al document adjunt.  
 
De forma paral·lela, i a les 23:30 hores, tothom qui vulgui ballar tindrà dues opcions al seu abast. Per una banda, la Forja ha organitzat al Passeig dels plàtans la primera edició de l'Embarcada, una festa jove on actuaran PD'S Four-Killes, Atak 47 i el DJ BadaBronx. A l'altra costat de la platja, l'envelat acollirà el ball de Festa Major. L'acompanyament musical anirà a càrrec de l'Orquestra Metropol.

Programació diversa per a tots els públics

De totes les activitats previstes per aquest dissabte, la cercavila de gegants, el tradicional ball de l'almorratxa i el ball de Festa Major són els actes on es preveu major afluència de públic. Amb tot i això, l'esport també tindrà el seu paper protagonista amb el XXVII Campionat d'escacs memorial JM Pujol, la regata de Festa Major i el torneig social de petanca Sant Jaume.

A l'endemà, la Fira d'Art omplirà els carrers Nou i Tobella durant tot el dia. Un altre dels indrets on succeiran altres actes importants previstos al programa de Festa Major serà l'envelat. A les 12 del migdia, el 3r concurs de paelles aplegarà els 260 concursants que s'han inscrit per guanyar un dels premis que estan en joc: un cap de setmana a Andorra, paneres, entrades de teatre i vals de la Unió de comerciants de Sant Pol. L'objectiu d'aquest certament gastronòmic és fer un dinar de germanor que serveixi per passar una bona estona. A continuació, a les 15:00 hores es donarà pas al ball de l'arròs, que comptarà amb l'acompanyament musical de Toni Balam Grup. El XXI Festival de Danses Catalanes i la nit de karaoke per infants i adults ompliran de rauxa aquesta carpa instal·lada a la zona de la Punta per la Festa Major d'estiu.

Podeu consultar la resta d'actes previstos al programa de Festa Major adjunt.
 

Publicació 20.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina