X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La bandera blava tornarà a onejar a la platja de les Barques

Aquesta platja santpolenca ha tornat a ser distingida per la seva seguretat, neteja i gestió mediambiental.

Un any més, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental ha lliurat aquesta distinció a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, atenció a persones amb discapacitat o oferta complementària i educativa.

En el cas de Sant Pol, aquest és l'onzè any que el municipi aconsegueix aquest reconeixement internacional que legitima els esforços realitzats i els serveis que s'ofereixen a la platja de les Barques. A dia d'avui, l'excel·lent qualitat de la seva aigua i la seva sorra li han fet valdre aquesta valoració. A més, aquest espai natural premiat compta amb servei de salvament, socorrisme i primers auxilis, així com també d'accessibilitat per a persones discapacitades, sanitaris adaptats i, fins i tot, d'una cadira amfíbia, mitjà que està a disposició de tothom qui la necessiti.   

La platja de les Barques de Sant Pol va obtenir per primera vegada la seva primera bandera blava l'any 2005 i la va mantenir fins al 2010, moment on es va deixar de sol·licitar. Posteriorment, al 2013 es va tornar a demanar i, fins el dia d'avui, cada any s'ha tornat a concedir.

Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 banderes blaves, 6 més que l'any passat. Catalunya és la segona Comunitat Autònoma amb més platges guardonades, després de la Comunitat Valenciana (132). Pel que fa a les províncies, la de Barcelona és la que més ha crescut. Enguany, la costa barcelonina ha afegit 5 platges més a les 25 que ja li van ser reconegudes al 2017. Dues d'aquestes noves platges guardonades són la de Canet de Mar i la de Kalima, a Caldes d'Estrac.

 

Publicació 10.05.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina