Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Una tercera part de les alcaldies del Maresme estan liderades per dones

Dins del marc del 30è Aniversari de Consell Comarcal del Maresme, l'alcaldessa Montserrat Garrido va assistir a una tertúlia on participaven diverses alcaldesses de la zona per explicar la seva experiència personal a la política local.
 
El passat Dia Internacional de les Dones va donar lloc a diversos actes enfocats en el món femení. Un d'ells es va viure divendres passat a l'Arxiu Comarcal del Maresme, on es va acollir la tertúlia «Dones i política. La veu de les alcaldesses del Maresme», protagonitzada per 6 alcaldesses de la nostra comarca.
 
La benvinguda va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, qui va destacar la presència femenina a les alcaldies de la comarca amb un 33%, una xifra que supera amb escreix el 18% de Catalunya. Per la seva banda, el director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, va fer un breu apunt històric sobre la participació política de la dona a la comarca, on vam saber que les dones van poder votar per primera vegada a Nova Zelanda, més concretament al 1893, o que les canetenques van ser les primeres dones de la península en participar en un plebiscit el 16 d'abril de 1933.

La tertúlia va comptar amb la presència de Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol;  d'Avelina Morales, alcaldessa de Cabrils;  Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Carme Ponsa, alcaldessa de Malgrat de Mar i Sònia Scafa, alcaldessa de Sant Cebrià de Vallalta. Quan van explicar les seves vivències com alcaldesses dels seus respectius municipis, totes elles van coincidir en qualificar amb adjectius semblants el tarannà que ha de tenir una alcaldessa per poder governar: valenta, empàtica, responsable, lluitadora, conciliadora, resilient, perseverant, intuïtiva i humil.  

Un altres dels punts comuns entre les alcaldesses presents va ser l'esperit de sacrifici que van expressar totes elles per poder conciliar la vida familiar i política, on la majoria de casos el marits es converteixen en companys per poder recolzar la tasca d'aquestes governants locals. Tanmateix, les tertulianes van coincidir en la dificultat de trobar les persones adequades per formar un equip de govern estable i efectiu, amb la formació idònia i amb qui s'estableixi una bona relació.  
 

Temes relacionats
Publicació 19.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina