X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Joves de Sant Pol creen cançons de rap i trap contra el masclisme

L'Espai Jove de Ca l'Arturo ha acollit un parell de tallers on el jovent ha treballat conceptes relacionats amb el respecte entre gèneres.
 
El canal de Youtube de Ca l'Arturo ja té disponible el videoclip que ha nascut del taller de rap anomenat «La Palabra», on recentment van participar 8 joves, 2 noies i 6 nois santpolencs. Durant les 4 sessions que va durar el taller, van tenir l'oportunitat d'analitzar com els afecta el masclisme com a adolescents que són i, a la vegada, van poder aprendre, de la mà del grup tallerista Malamara, el poder que té la paraula com a eina per poder expressar i fer arribar les seves reivindicacions a la societat.
 
Tanmateix, durant el transcurs del taller, els nois i noies van crear una cançó de rap que van poder il·lustrar després en un videoclip per reflexionar sobre la violència de gènere i la necessitat d'arribar a la Unitat, la Tolerància, el Respecte i la Igualtat. El taller, que va ser produït per l'Escola de Vida, va comptar amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Pol i la Fundació Pere Tarrés.
 
Amb la mateixa temàtica i emmarcat en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que va tenir lloc el passat 25 de novembre, també es va portar a terme un taller de trap de 3 hores de durada on van participar 10 joves de Sant Pol, més concretament 2 noies i 8 nois. En aquest cas, el taller «Prou sexisme, fem nostre el rap»estava dirigit pel grup Les VVITCH i es va analitzar el sentit masclista que tenen algunes de les cançons que actualment hi ha al panorama musical. De la mateixa manera, es van facilitar alternatives musicals de trap i rap feminista per a que el jovent tingui més opcions igualitàries per escoltar. Finalment, les noies i nois que van participar en aquesta sessió van crear una cançó sobre com treballen els temes relacionats amb el sexisme a l'Espai Jove de Ca l'Arturo.
 

L'activitat va ser facilitada per la Diputació de Barcelona i va comptar també amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament.

 
 
 

×  
Taller de Rap - La Palabra - Ca l'Arturo Taller de Rap - La Palabra - Ca l'Arturo
Publicació 19.02.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina