Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Adif inicia dilluns les obres de remodelació de l'estació de Sant Pol

A partir del proper dia 17 d'octubre, Adif iniciarà les obres de modernització i millora de l'accessibilitat de l'estació de Sant Pol. El projecte inclou l'allargament i aixecament de les andanes de tots dos costats, la millora de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i la restauració de la façana del túnel. També es col·locarà una petita barana, d'un metre d'alçada i amb la mateixa estètica que les que hi ha a la Plaça de l'Estació, per delimitar l'andana que hi ha al costat de mar, protegint així la seguretat dels viatgers.
 
Aquestes obres tenen una durada prevista de sis mesos i els treballs s'efectuaran per torns durant les 24 hores del dia. Som conscients que les obres suposaran un trasbals per a aquells veïns que hi viuen a prop, però cal tenir en compte que l'actuació és necessària i suposarà una millora per a tots els usuaris. És per això que demanem la vostra col·laboració i comprensió per les molèsties que aquestes obres us puguin ocasionar.

Projecte de remodelació de l'estació de Sant Pol

En concret, el projecte de remodelació de l'estació consisteix en una sèrie d'actuacions que tenen per objectiu la millora de l'accessibilitat. Així, es canvia el paviment de les andanes per adaptar-lo a la normativa actual i s'anivellen aquestes. Això comportarà un creixement de com a molt 10 cms. del que hi ha ara, excepte en l'andana situada al costat de mar en direcció a Canet, que s'aixecarà uns 35-40 cms. perquè quedi al mateix nivell que la resta. Igualment, es remodelaran les rampes de connexió entre el pas a nivell i les andanes, i la que ve del Passatge del Mar, per millorar-ne l'accessibilitat.
Per temes de seguretat, es col·locarà una barana per protegir l'andana del costat de mar. Serà una petita barana d'1m. d'alçada i amb la mateixa estètica que les que hi ha a la Plaça de l'Estació. En aquesta barana, es deixarà un pas per poder accedir a la zona de la maquinilla. Cal aclarir que Adif, d'acord amb l'Acta signada el març de 2012 amb l'Ajuntament, es va comprometre en tot moment a no tancar l'accés a les andanes.
Un altre element que s'afegeix al projecte és l'obra de restauració de la zona de l'embocadura del túnel integrada en el paisatge de l'estació.

Temes relacionats
Publicació 11.10.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina