Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Fira de la Maduixa s'allargarà tot el pont de maig amb tallers, música i activitats per a tots els gustos

Sant Pol amplia aquest any la Fira de la Maduixa que tradicionalment se celebrava durant el matí del primer diumenge de maig i que en aquesta edició s'allargarà durant tres dies amb activitats de tot tipus i per a tots els públics. Des de l'Ajuntament de Sant Pol es vol continuar així amb la línia engegada en la present legislatura d'organitzar un calendari estable de fires i esdeveniments adreçats un públic familiar i que tenen per objectiu fomentar el producte autòcton, implicant en primer terme els agents locals: pagesos, establiments i entitats. Així durant l'any es pot gaudir d'un ampli i variat calendari de cites gastronòmiques, entre les quals destaquen la Mostra Gastronòmica, que se celebra al juny, la Fira de Tardor al novembre, o el mercat de Pagesia i Proximitat, que cada segon dissabte de mes permet adquirir productes de la terra directament als pagesos de la zona.

La Fira de la Maduixa d'enguany se celebrarà a Sant Pol de l'1 al 3 de maig en diversos escenaris del poble. La cita començarà divendres al matí a la Plaça del Torrent Arrosser amb un esmorzar popular a base de botifarres, per donar pas a la tradicional fira de la maduixa i la mostra de pastisseria local. Seguirà un taller de melmelada de maduixa i activitats infantils com el pinta't la cara i l'espectacle Sarau de primavera. A la tarda hi haurà tast de còctels, cervesa, batuts i altres begudes elaborades amb maduixa, amenitzat per la música en directe de Sito Millan Trio. Dissabte al matí es farà una activitat familiar consistent en netejar el bosc i a la tarda es podrà gaudir de la xocolatada popular amb maduixes, nata i dolços, acompanyada de música i tallers infantils a la Plaça de l'Estació. Diumenge hi haurà una nova oportunitat per passejar per la fira de la maduixa a la Plaça del Torrent Arrosser, que inclourà tallers infantils, maduixada popular, música i sardanes. La celebració es tancarà a les sis del vespre amb un concert d'arpa a la Plaça de Sant Pau. A més a més, durant tot el pont els comerços de Sant Pol decoraran els seus aparadors amb motius de maduixa.
 
Jornades gastronòmiques
 
Paral·lelament, el passat 23 d'abril es va donar el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta al Maresme, que compten amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Així, fins al 31 de maig es podrà gaudir en un bon grapat d'establiments maresmencs dels millors plats i productes elaborats amb maduixes de la Vallalta que ofereixen els restauradors i artesans alimentaris de la zona.

Durant l'acte de presentació, que va tenir lloc a Sant Pol, els municipis van destacar la riquesa i varietat de la cultura culinària del Maresme, una comarca que s'ha posicionat com a lloc d'interès per a la gastronomia a Europa i al món gràcies a referents com la xef Carme Ruscalleda, l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol i l'àmplia oferta gastronòmica local. Tots van coincidir amb la importància de donar a conèixer la maduixa i els altres productes alimentaris de qualitat que es fan al Maresme i millorar-ne la producció i la comercialització, amb iniciatives com aquestes jornades. A l'acte van assistir l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, el regidor de Promoció Econòmica i Fires, Robert Garcia, i representants dels diferents municipis participants. També va comptar amb la presència de Miquel Àngel Martínez, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, i Diane Dodd, directora de l'institut internacional IGCAT (Institut de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme), amb seu a Sant Pol.

Publicació 28.04.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina