X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol signa un conveni de col·laboració amb Calella i Canet de Mar per a la prestació de serveis de la Policia Local

  • La signatura ha estat presidida pel conseller d'Interior Ramon Espadaler, que ha agraït el coratge dels consistoris per tirar endavant aquesta col·laboració.
  • És el primer conveni de Catalunya que en aquest àmbit implica a tres municipis i el primer del Maresme.

Ahir al matí, l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i l'alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín, van signar un conveni de col·laboració per a la prestació de serveis de la Policia Local entre els tres municipis. L'acte, que va tenir lloc a l'Ajuntament de Calella, va estar presidit per Ramon Espadaler, conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya.
 
L'objectiu d'aquesta associació és la cooperació en l'àmbit de la seguretat entre les tres policies locals per millorar l'eficàcia i la prestació de serveis, possibilitar l'estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en els tres termes municipals. La signatura d'aquest conveni és fruit de més de dos anys de treball i entre els tres municipis hi ha un total de 92 policies locals. L'acord preveu per exemple: col·laboració per a la resolució de conflictes comuns, en matèria de mobilitat a la carretera de Nacional II, optimització de recursos i compres conjuntes, entre d'altres coses.
 
L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, va declarar que: «en ser el municipi més petit, poder tenir un conveni d'aquest tipus els enriqueix molt». L'alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín, va expressar que: «la policia local fa un servei públic i que aquest acord de col·laboració farà que es pugui actuar de manera més eficient per a la ciutadania«.
 
Per la seva banda, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va manifestar que: «després de dos anys de treball conjunt aquest acord de col·laboració ens permetrà compartir problemàtiques i sumar per gestionar-les conjuntament. Candini va afegir que: «la feina ben feta no té fronteres, es tracta de sumar per fer més eficaços els recursos públics i aquest acord de col·laboració és una oportunitat per les tres viles».
 
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va agrair als tres ajuntaments la manera de fer dels tres municipis i va manifestar que:« la col·laboració entre els tres municipis respon al principi de subsidiarietat en estat pur i totes les parts hi surten guanyant. Ha estat un acord que s'ha fet de manera dialogada, aprofundida, gens improvisada i que donarà bons fruits i més eficiència en matèria de seguretat». Finalment, Espadaler va agrair i felicitar els tres ajuntaments per haver tingut el coratge de tirar endavant aquest acord de col·laboració.
 
A l'acte també hi va assistir el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i la directora general d'Administració de Seguretat del departament d'Interior, Maite Casado, així com els comandaments policials dels mossos d'esquadra i de les diferents policies locals implicades, entre d'altres autoritats.

Consulteu la notícia als diferents mitjans:
http://www.lavanguardia.com/local/maresme/20150313/54428110530/calella-sant-pol-canet-policias-locales-asociadas.html
http://www.elpuntavui.cat/ma/article/24-puntdivers/4-divers/831853-calella-sant-pol-i-canet-posen-en-marxa-la-policia-del-territori.html
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1814552
http://www.calella.cat/actualitat/noticies/el-conseller-d2019interior-ramon-espadaler-ha-presidit-la-signatura-del-conveni-entre-calella-sant-pol-de-mar-i-canet-de-mar-per-a-la-prestacio-de-serveis-de-la-policia-local
http://www.acn.cat/acn/782013/Noticia/text/Noticia.html
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/281240/ca/interior-facilita-collaboracio-cooperacio-policies-locals-calella-sant-pol-mar-canet.do
http://sociedad.e-noticies.es/interior-alecciona-policias-locales-contra-el-yihadismo-92634.html

Temes relacionats
Publicació 13.03.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina