Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Resultats del Tercer Concurs d'Havaneres "Vila de Sant Pol de Mar"

El passat dissabte, 20 d'agost, i en presència de prop d'un miler de persones, es va donar a conèixer el veredicte del tercer Concurs de Composició d'Havaneres 'Vila de Sant Pol de Mar' dins del Festival d'Havaneres de FIRAMAR 2011.

En el curs de l'esmentat festival, presentat per la coneguda actriu Fina Rius, es presentaren les havaneres guanyadores. El primer premi s'ha concedit a l'obra 'Un trocet de paradís', d'Isabel Mitats Mestres; el segon premi, a 'El llagut del meu pare', d'Antoni Serra Oribe; els accèssits corresponen a les havaneres 'Bromes de mar', de Xavier Criado Samorra, i 'L'havanera del núvol', de Carles Pastor. El Premi Popular, decidit per votació entre el nombrós públic present, es va concedir a 'El llagut del meu pare', d'Antoni Serra Oribe.

El Concurs d'Havaneres 'Vila de Sant Pol de Mar', organitzat per l'Associació Cultural Penya Xíndries i l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, es pot considerar com una iniciativa ja consolidada. El lliurament de premis va tenir lloc en el passeig de la Punta de Sant Pol, durant la Novena Cantada d'Havaneres. Sobre l'escenari van anar actuant els grups convidats al festival. ELS PESCADORS DE L'ESCALA interpretaren les quatre havaneres de concurs. Seguidament hi van haver interpretacions dels grups CUBACANT, MORRALLA (que dins de la seva actuació va interpretar l'havanera guanyadora de l'any passat «Bany de lluna» i que dóna nom al seu nou disc) i, finalment, PORT-BO. Per acabar, els grups musicals interpretaren conjuntament una sèrie de clàssiques havaneres com 'La bella Lola' i 'El meu avi' sota la direcció del mestre Josep Bastons.

Els premis van ser lliurats per l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, el regidor de Cultura Xavier Catarineu, la prestigiosa cuinera santpolenca Carme Ruscalleda, i per la Unió d'Establiments i Serveis de Sant Pol de Mar. El primer premi estava dotat amb 1.200 euros i un sopar per a dues persones al Restaurant Sant Pau; el segon, era de 600 euros; els accèssits, de 400 euros cadascun, i el Premi Popular, de 300 euros.

Els membres del jurat d'aquets tercer Concurs de Composició d'Havaneres 'Vila de Sant Pol de Mar' han estat: Josep Bastons (músic i compositor d'havaneres), Albert Prats (músic i compositor d'havaneres i membre de Els Pescadors de l'Escala), Jordi Sauleda Parés (periodista i escriptor), Eduard Estol (director del Cor Germanor de Sant Pol de Mar) Joan Piqueras (Ex-Regidor de Cultura de Sant Pol de Mar), Lluís Tobella (president de l'A.C. Penya Xíndries i Josep Maria Puigvert, que va actuar com a secretari.

Sant Pol de Mar, 24 d'agost de 2011

Publicació 25.08.2011
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina