X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Fira del Formatge inaugura la seva tercera edició plenament consolidada

Amb un sol esplèndid, aquest matí s'ha inaugurat la 3a. edició de la Fira del Maresme d'Artesans del Formatge i de Pastor (Vila de Sant Pol) amb la presència de l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, la xef santpolenca Carme Ruscalleda, diverses autoritats convidades i representants de la Penya Xíndries, l'entitat organitzadora.

El president de l'Associació Cultural de la Penya Xíndries, Lluís Tobella, ha agraït la seva participació a l'Ajuntament, la Diputació i tots els col·laboradors, i especialment als artesans formatgers, els autèntics protagonistes d'aquesta fira que fan que any rere any l'esdeveniment sigui un èxit. Tobella ha manifestat la voluntat de continuar en aquesta línia amb el propòsit d'intentar cercar al màxim la perfecció.
Carme Ruscalleda també ha animat a visitar i gaudir d'aquesta fira gastronòmica que ha qualificat de gran qualitat. La xef del Restaurant Sant Pau, amb tres estrelles Michelin, ha destacat la importància de treballar en iniciatives com aquesta i ha assegurat que la fira té una llista excel·lent de productes, ja que compta amb els millors formatges de Catalunya.
Per Antoni Chueca, president d'ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i elaboradors de formatge artesà), la fira comparteix els objectius i criteris de selecció de producte del gremi de formatgers, i ha convidat els organitzadors a sumar aquest esdeveniment al seguit de mostres que organitza l'associació arreu de Catalunya.
El diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, ha reiterat el seu compromís per impulsar i donar a conèixer per tot el territori aquesta fira, que ha destacat per la seva singularitat i la seva contribució en promoure productes alimentaris de qualitat.
L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, ha assegurat que tot i que sembla atrevit organitzar una fira del formatge en una vila marinera sense tradició, la gosadia i el bon paladar de l'entitat organitzadora ha servit per donar a conèixer el producte a tota la comarca. Iniciatives com aquesta, segons Garrido, demostren que aquesta és una terra d'emprenedors i ajuden a fer país promocionant la nostra cultura gastronòmica.

La fira, que compta amb la participació de fins a 16 artesans del formatge procedents d'arreu de Catalunya, s'allargarà fins demà al vespre i inclou parades de venda de productes, tastets i xerrades, entre les quals destaca la que ofereix Carme Ruscalleda sobre cuina local diumenge a les 7 de la tarda.

 

Publicació 26.04.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina