Plaça de la Vila, 1, Sant Pol de Mar 08395 BCN
Tel: 93 760 04 51 · Fax: 93 760 13 52

Fins a 15 municipis participen ja en les jornades gastronòmiques
Els pobles organitzadors de la IX Diada de la Maduixa de la Vallalta al Maresme, que se celebra cada any pel mes de maig a Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Canet de Mar i Arenys de Munt, i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme van presentar ahir el programa de l'edició d'aquest any, juntament amb les Jornades Gastronòmiques que fins al 29 de maig se celebren als restaurants i establiments de 15 municipis de la comarca.
L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, va obrir l'acte celebrant que els municipis del Maresme «facin pinya» perquè tot i la crisi es puguin portar a terme iniciatives com aquesta, que ajuden a promocionar el producte de proximitat -en aquest cas les maduixes del Maresme, que va definir com «les millors del món»-. Va destacar que participa en les jornades tot un restaurant tres estrelles, com és el Sant Pau, però va recordar que n'hi ha molts d'altres a l'abast de totes les butxaques. També va agrair l'esforç dels departaments tècnics dels ajuntaments que treballen perquè això sigui possible i al Consell Comarcal i al Consorci de Promoció Turística pel seu suport per tirar-ho endavant.
Jaume Borrell, president del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme, va destacar l'aposta de la Diputació, el Consell Comarcal i el Consorci per potenciar el turisme gastronòmic, donant suport a les diverses jornades que es duen a terme durant tot l'any arreu de la comarca, com poden ser la maduixa, el pèsol o la DO d'Alella. Va animar també els municipis organitzadors a continuar-ho amb valentia per superar el moment actual, convençut que «vindran temps millors».
El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de Canet, Albert Lamana, va incidir en la importància de potenciar no només el turisme de sol i platja sinó també el gastronòmic, familiar, cultural o esportiu, i l'oferta gastronòmica, segons la seva opinió, pot ser un bon incentiu perquè la gent s'acosti als municipis i els conegui. Va destacar també que aquest és un projecte que apropa al voltant de 200 activitats econòmiques de la comarca.
Alfons Molons, primer tinent d'alcalde i regidor de Gestió Urbanística i Territorial d'Arenys de Munt, també va llançar un missatge positiu, assegurant que «ens en sortirem»; va animar el comerç a promocionar-se a través d'aquesta iniciativa i va encoratjar a que els pobles facin un esforç per buscar un punt comú que els uneixi com s'ha fet amb la maduixa.
El regidor de Promoció Econòmica de Sant Cebrià, Josep Pla, que també és maduixaire, va garantir que tot i les glaçades d'aquest any els visitants trobaran un molt bon producte en la present edició, ja que els pagesos «han superat la garrotada» treballant més que mai. Va assegurar que la maduixa d'aquí és la de més qualitat encara que no aguanti tant, que la gent ja ho coneix i la demana, i que cal aprofitar aquesta escletxa per potenciar-la i sortir-se'n. Va destacar que iniciatives com la de la fira i les jornades gastronòmiques són molt importants perquè el sector pugui tirar endavant i que també ajuden a promocionar altres actes tradicionals i culturals.