X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El delegat del Govern demanarà la rebaixa de ràtios perquè l'Ajuntament pugui fer front a una biblioteca més modesta

L'alcaldessa Montserrat Garrido sol·licita a Salvador Jorba que intercedeixi en el problema de l'estació


El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, va visitar dissabte l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, on va ser rebut per l'alcaldessa Montserrat Garrido i els regidors Ferran Xumetra, Xavier Catarineu i Raimon Vidal. Després de signar el llibre d'honor del municipi, Salvador Jorba va mantenir una reunió de treball amb els representants municipals, durant la qual, Montserrat Garrido va exposar-li la situació de l'Ajuntament en aquests moments, amb les dificultats econòmiques que travessa degut a la crisi actual.

Garrido va traslladar a Jorba els actuals problemes de liquiditat del consistori, deguts principalment al retard en el cobrament d'ajuts d'algunes administracions, sobretot els 560.000 euros d'endarreriment de l'Estat en la compensació de l'IBI de les autopistes, i havent de fer front a deutes que encara s'arrosseguen, com la milionària indemnització a Prosu. L'alcaldessa va destacar l'esforç de l'Ajuntament per reduir la despesa i va demanar suport a Jorba per solucionar la manca d'equipaments del municipi, d'una banda perquè la Generalitat ofereixi facilitats de pagament per tal que l'Ajuntament pugui adquirir l'altre meitat del nou local del carrer Roger de Flor, i per una altra, demanant la rebaixa de les ràtios en el tema de la biblioteca, per reduir els metres quadrats i el personal i poder assumir així la seva construcció i gestió. Garrido també va exposar els problemes estructurals que pateixen edificis històrics de Sant Pol com les escoles del carrer Santa Clara, l'ermita de Sant Pau o la torre de l'Església, i va posar al corrent al representant de la Generalitat del rebuig de l'Ajuntament en ple al projecte de remodelació de l'estació de Sant Pol i de les converses que s'estan mantenint amb Renfe per suavitzar-lo. Per la seva banda, el Delegat del Govern a Barcelona va manifestar el seu suport a les qüestions exposades i es va comprometre a fer un seguiment de tots aquests temes i a intercedir en tot allò que està al seu abast.

Per comprovar in situ qüestions sorgides durant la reunió, després de la trobada, Jorba va visitar alguns indrets del municipi com l'edifici de les escoles del carrer Santa Clara o l'estació de tren.

Publicació 17.01.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina