X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Policia Local de Sant Pol salva la vida d'una persona gràcies a una reanimació cardiopulmonar

Precisament, dissabte passat el consistori va facilitar un taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA, on s'oferien els coneixements bàsics per atendre i superar situacions d'emergència.

Els fets van passar aquest dilluns, quan els agents de la Policia van rebre una trucada passades les 3 de la tarda avisant que un home es trobava en aturada cardiorespiratòria al carrer Sant Galderic, situat al Polígon Industrial del municipi. En arribar al lloc de l'accident, els agents policials van observar que havia una persona realitzant maniobres de reanimació pulmonar a la víctima i van decidir substituir la tècnica manual per la col·locació d'un Desfibril·lador Extern Automatitzat, més conegut com a DEA. Aquesta acció decidida,  per part dels agents locals, va mantenir amb vida a l'home, un veí de Calella de 63 anys que estava fent feines de manyac al mur exterior d'una empresa del polígon fins que va caure en el moment de patir l'infart. El pacient va ser traslladat ràpidament a l'Hospital de Can Ruti, on es troba amb pronòstic reservat i estable.  

En relació als fets, dissabte passat la Regidoria de Sanitat de Sant Pol va organitzar un taller gratuït per dotar a les persones participants de les eines i recursos necessaris per identificar una situació d'emergència, saber com actuar i fer servir els desfibril·ladors de manera eficaç. Uns coneixements que poden salvar vides en moments tan crítics  com els que acabem d'explicar.
 
Recordem que Sant Pol forma part del recurs de «Municipis Cardioprotegits», a través del qual el municipi va rebre al 2016 una subvenció per part de la Diputació de Barcelona amb la que es van poder instal·lar tres aparells desfibril·ladors. Un d'ells està ubicat a la Plaça de l'Hotel, més concretament al costat dels serveis, el segon el podreu trobar a la façana del Pavelló Poliesportiu i el tercer està situat a la plaça Torrent Arrosser. A més d'aquests 3 aparells, el municipi també comptava amb els 3 DEAs mòbils que la Policia Local  tenia amb anterioritat. Així doncs, en total Sant Pol disposa de 6 DEAs a disposició de la ciutadania. 
  
La primera causa mortal al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada.  A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d'aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics.
 
 

Temes relacionats
Publicació 10.04.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina