X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Inauguració de les obres d'eixamplament del pont sobre la riera de Sant Pol de Mar

Demà dijous, 20 de juliol, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i el regidor d'Urbanisme, Xavier Catarineu, inauguraran les obres d'ampliació del pont sobre la riera de Sant Pol a la carretera B-603, que ha realitzat la Diputació de Barcelona amb una inversió de 423.000 euros. 

L'acte començarà a les 17.30 h a l'Ajuntament, on el diputat lliurarà la Memòria valorada del nou pas de vianants a la B-603 en el marc de les obres d'eixamplament del pont sobre la riera de Sant Pol a la B-603, i a les 17.45 h es desplaçaran fins al pont on es faran els parlaments oficials.

Les obres d'eixamplament d'aquest pont, situat en la principal via de comunicació entre la N?II i el nucli de Sant Pol,  es van iniciar el passat mes de setembre i han tingut un pressupost d'execució de 422.835 euros. Les principals actuacions realitzades han suposat l'eixamplament de les voreres i també l'eixamplament de 0,5 metres de cada carril de circulació, a més de l'eixamplament de l'extrem sud per millorar la incorporació d'autobusos a la carretera. 

Així mateix també s'ha millorat el drenatge del tram de carretera, la reparació de les esquerdes de l'estructura i s'ha millorat l'aspecte superficial amb l'aplicació de sistemes de conservació de les superfícies del pont.

L'actuació ha de servir per millorar l'accessibilitat dels vianants al centre de la vila des del nuclis perifèrics de les urbanitzacions del sud del cas urbà i des del carrer Villar del Grau, i fer més confortable la circulació dels vehicles de grans dimensions al fer possible el seu creuament sense risc de col·lisió i sense col·lapsar el tram de carretera. Amb aquestes obres també s'ha millorat la incorporació d'autobusos a la B?603 des del carrer de Villar del Grau.

El pont sobre la riera de Sant Pol té una longitud de 66 metres, amb sis trams configurats per arcs de formigó consecutius que descansen sobre grans piles de fàbrica de pedra. Sobre els arcs, de sis metres d'ample i 0,80 m de cantell, creixen, en els seus extrems, murs de pedra que contenen les terres de reblert per arribar a un tauler de 8,9 m d'ample amb una calçada de 6,16 m d'ample, de dos carrils de poc més de tres metres, i dues voreres de 1,15m d'ample separades de la calçada amb una barrera metàl·lica.

Temes relacionats
Publicació 19.07.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina