Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

coeducacioL'Ajuntament i l'Institut de Sant Pol han engegat aquest curs 2022-2023 un projecte per treballar la coeducació i detectar possibles situacions de maltractament en les relacions entre les persones, i potenciar espais segurs i tranquils.

Arran del treball fet el passat curs 2021-2022, dins de la Comissió de Seguiment i Implementació del Protocol Municipal d'Abordatge de les situacions de violència Masclista de Sant Pol de Mar, va sorgir des de la Regidoria Equitat la necessitat d'iniciar una intervenció amb els i les joves de Sant Pol, i es va valorar l'institut com a un bon espai per desenvolupar el projecte.

La diagnosi i la posterior intervenció al centre l'ha portada a terme l'entitat Enruta't, intervenint amb l'alumnat dins les aules, amb docents i amb les famílies. I, a partir d'aquesta intervenció, es pretén poder establir estratègies i formació a l'equip docent per tal d'implantar el projecte de coeducació durant el proper curs 2023-2024.

L'objectiu final de la intervenció és aconseguir que el propi alumnat se senti còmode i legitimat a l'hora de compartir com se sent al centre i com es relaciona amb la resta d'alumnat i professorat, a més de millorar les relacions humanes, sempre des del respecte i promovent que els espais siguin més segurs i cuidats per a tothom.

Cal fer esment que, de manera paral·lela al desenvolupament del projecte de coeducació a l'Institut, durant el passat curs també es va portar a terme un projecte de coeducació a la Llar d'infants municipal i a la Biblioteca, a través de grups de famílies i joves.

Ambdues accions s'emmarquen en el Pla local Sant Pol feminista per la transversalització de les polítiques de gènere municipals, aprovat en la sessió plenària del 30 de març.

Publicació 24.05.2023