Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies
El 28 de maig se celebren les eleccions locals per decidir la constitució dels ajuntaments per al mandat 2023-2027. En aquesta pàgina trobareu tota la informació necessària sobre la convocatòria.

28M

  • ENTREVISTES ALS CANDIDATS I CANDIDATES 

Podreu escoltar les entrevistes als i les persones alcaldables de les sis candidatures que es presenten a les eleccions municipals de Sant Pol de Mar a través dels podcast que s'aniran publicant entre el 14 i el 19 de maig, una per dia i seguint l'ordre establert de menys a més vots obtinguts en els darrers comicis locals. Seguint aquesta pauta, les entrevistes es publicaran de la manera següent (cliqueu sobre l'enllaç de cadascuna de les entrevistes -quan estigui disponible- per accedir a aquestes):

Diumenge 14 de maig: Lluís Jornet - Més Sant Pol

Dilluns 15 de maig: Patrício González - PP

Dimarts 16 de maig: José Luis Vecino - PSC 

Dimecres 17 de maig: Isabel Llari - CUP

Dijous 18 de maig: Albert Zanca - ERC

Divendres 19 de maig: Montserrat Garrido - Junts

També les podeu veure en format vídeo al canal Youtube de l'Ajuntament, clicant aquí.


  • EL DEBAT ELECTORAL

Els i les caps de llista de les sis candidatures que concorren a les eleccions municipals 2023 de Sant Pol defensaran els seus programes electorals en el debat que tindrà lloc el dissabte 20 de maig, a les 6 de la tarda, a la carpa del Parc de Can Villar. El debat es retransmetrà en directe des de la portada del web municipal i, un cop acabat, es podrà tornar a visionar des del Canal Youtube de l'Ajuntament

 


RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2023 A SANT POL DE MAR 


28M

INFORMACIÓ GENERAL

  • QUAN ES PUBLICA EL CENS ELECTORAL?

    A partir del 10 d'abril, la ciutadania pot consultar el cens electoral que publiquen tant els ajuntaments com els consolats. El cens serà el que es va tancar l'1 de febrer de 2023, que recull els canvis fins al 30 de gener de 2023. Si has fet un canvi de domicili més enllà d'aquesta data, constarà que has de votar en el col·legi electoral que correspon a la teva antiga adreça. Si detectes un error, tens temps per demanar esmenar-lo fins al 17 d'abril.

El cens es podrà consultar presencialment a l'Ajuntament en el seu horari habitual d'atenció a la ciutadania, i en línia al web de l'INE mitjançant certificat digital.

 


  • QUAN ES FA EL SORTEIG DE COMPOSICIÓ DE LES MESES ELECTORALS?

A partir del 29 d'abril, els ajuntaments fan el sorteig per elegir els ciutadans i ciutadanes que formaran part de les meses electorals. Tenen cinc dies per fer-ho: com a màxim, el 3 de maig.
En els tres dies següents al sorteig (i com a màxim el 6 de maig), es notifica als ciutadans i ciutadanes que els ha tocat ser membres de mesa.
Un cop notificats, els ciutadans i ciutadanes que han estat designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions (com a màxim fins al 13 de maig). Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies i com a màxim fins al 18 de maig.

Més informació sobre la composició de les meses

 


  • QUAN COMENÇA LA CAMPANYA ELECTORAL?

    Les dues setmanes de campanya aniran del 12 al 26 de maig.

23 de maig: a partir d’aquesta data, no es podran publicar ni difondre sondejos electorals per cap mitjà de comunicació.
27 de maig: jornada de reflexió.

 


  • QUAN PUC DEMANAR EL VOT PER CORREU?

    Si el dia de les eleccions no pots votar presencialment, tens l'opció de fer-ho per correu. Aquest vot es pot demanar des del 4 d'abril i fins al 18 de maig. Es pot fer a les oficines de Correus o a través de la seva web, si tens el DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

Del 8 al 21 de maig és el període per rebre la documentació que es necessita per poder votar per correu.

Del 8 al 24 de maig poden votar per correu els que ho hagin demanat, a través de Correus.

Més informació sobre el vot per correu

 


  • QUAN PUC DEMANAR EL VOT PER CORREU DES DE L'ESTRANGER?

    En les eleccions locals no voten els residents que viuen a l’estranger i no estan empadronats en algun municipi, però sí els que són fora temporalment i sí que estan empadronats.

Instruccions per a fer-ho
Del 4 al 29 d’abril es pot demanar votar per correu des de l’estranger amb aquest formulari.

A partir del 2 de maig, els electors que ho han demanat comencen a rebre la documentació necessària. Del 2 al 24 de maig poden votar per correu des de l’estranger els que ho hagin demanat.

Més informació sobre el vot des de l'estranger

 


  • PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES ELECTORALS

- Últim dia per comunicar les coalicions electorals: 14 d'abril
- Termini de presentació de les candidatures davant la Junta Electoral: del 19 al 24 d’abril
- Publicació de les candidatures presentades: 26 abril
- Proclamació de les candidatures oficials proclamades, amb les correccions corresponents: 2 de maig

Més informació sobre la presentació de candidatures

 


  • COL·LEGIS ELECTORALS I RESULTATS

- 28 de maig: el dia de les votacions, els col·legis electorals estan oberts des de les 9 h fins a les 20 h. Els col·legis electorals, a Sant Pol de Mar, seran la sala Josep M. Ainaud de Lasarte i la Biblioteca de Can Coromines. Informació sobre la votació presencial.

- 31 de maig: escrutini general (és el tercer dia següent a les votacions, a les juntes electorals de zona).
Després de resoldre reclamacions o recursos que puguin sorgir, els resultats oficials es publiquen al BOE fins a 40 dies després de la proclamació dels electes.

 


  • CONSTITUCIÓ DELS NOUS AJUNTAMENTS I CONSELLS COMARCALS

- Ple de constitució dels nous ajuntaments i elecció d'alcalde o alcaldessa: 17 de juny de 2023.
- Constitució dels nous consells comarcals: mitjans de juliol de 2023.

 


  • DOCUMENTS D'INTERÈS:

Publicació del decret de convocatòria d'eleccions al BOE, de 4 d'abril de 2023

Publicació 11.04.2023