Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

           

El divendres 27 de gener va portar-se a terme una marxa exploratòria per Sant Pol de Mar amb l'objectiu de fer un diagnòstic i elaborar propostes de millora de la seguretat urbana de la vila amb perspectiva de gènere.

Les marxes exploratòries consisteixen a recórrer un barri o un entorn concret amb un grup reduït de dones, per tal de detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la seva percepció de seguretat. Valora el coneixement que tenen les dones veïnes relacionat amb el lloc on viuen i es mouen, alhora que valora la seva participació activa en el disseny i la transformació urbana.

En aquest sentit, la marxa exploratòria de Sant Pol va recórrer fins a 8 punts de la vila que es mostren en aquest mapa:

marxa exploratoria

La diagnosi d'aquests 8 emplaçaments i les propostes de millora urbana des d'una perspectiva de gènere que poden portar-s'hi a terme es determinaran a partir dels següents criteris:

Entorn senyalitzat: saber on s’està i cap on es va, per exemple, disposant de senyals per afavorir l’orientació amb un llenguatge no sexista.

Entorn visible: atendre la capacitat de veure i ser vista en l’espai, però també simbòlicament, reconeixent les dones com agents socials.

Entorn vital: tenir capacitat d’escoltar i ser escoltada amb la presència constant de persones al carrer i els espais públics.

Entorn vigilat: trobar sortides d’una situació insegura i obtenir ajuda entre persones que generen confiança.

Entorn equipat: planificar i mantenir els espais dotats de tot el que és necessari per poder fer les diferents activitats de la vida quotidiana.

Entorn comunitari: actuar col·lectivament en la construcció d’entorns segurs i reconèixer les dones com a generadores de comunitat.


Des de la Regidoria d'Equitat es vol agrair la implicació de totes les dones que hi van participar.

Publicació 01.02.2023