Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'alumnat dels dos grups de 5è de l'escola Sant Pau de Sant Pol de Mar s'han desplaçat aquest matí a l'edifici de Ca l'Arturo per lliurar la documentació necessària per constituir-se en cooperatives. Amb el tràmit d'avui, les dues classes han sol·licitat al Consell Comarcal del Maresme l'expedició d'un NIF amb el qual podran operar com a cooperatives en el marc del Programa de Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

Es tracta d'un programa que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària de les escoles de la comarca. Durant aquest curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració pública i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de l'alumnat de 5è-A, volen crear la cooperativa CooperART per a la creació i venda de productes artesanals ecològics elaborats amb materials reciclats, mentre que la classe de 5è-B crearà la cooperativa Deco-Deco, que elaborarà productes de decoració.

El següent pas a fer serà dissenyar tota l'estratègia empresarial de les seves cooperatives, distribuïnt càrrecs i responsabilitats entre els infants de cada classe per elaborar els productes que, posteriorment -cap a finals curs- posaran a la venda. En ambdós casos, destinaran una part dels beneficis obtinguts a les ONG que ells mateixos escolliran.

CuEme 5è A

CuEme 5è B
Publicació 30.11.2022