Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

punt lilaLa voluntat de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar és que totes i tots gaudim d'una revetlla de Sant Joan segura i sense agressions sexistes ni LGTBIfòbiques. Amb aquest objectiu, la revetlla de Sant Joan disposarà d'un Punt Lila, ubicat al costat del bar.

Dues persones expertes en agressions sexuals i masclistes en entorns d'oci assessoraran a les persones que s'apropin al Punt Lila, fomentant la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions, i intervindran i faran l'acompanyament en cas que es produeixi algun incident.

El servei serà gestionat per la Fundació Agi, entitat responsable del servei psicològic a dones del municipi i podreu identificar a les agents del Punt Lila per l'armilla amb el lema Sant Pol lliure d'agressions. Al Punt Lila trobareu material divers informant dels diversos recursos a l'abast.

A més del Punt Lila, a la revetlla de Sant Joan també hi haurà serveis preventius de Creu Roja amb ambulància, a més d'un punt d'informació de Mediare, que oferirà assessorament en temes relacionats amb joves, drogues, gènere i oci nocturn.

Per fer la revetlla encara més segura, des de la Regidoria de Seguretat s'ha impulsat l'elaboració d'un protocol d’actuació en emergències per a les activitats de celebració de Sant Joan, el qual avalua els riscos associats a la Revetlla de Sant Joan a l'Avinguda Doctor Furest, descriu els mitjans i recursos (materials i humans), i estableix un protocol d'actuació en casos d'emergències. Amb aquest protocol, l'Ajuntament pretén que davant de qualsevol incident greu la resposta sigui molt més immediata i eficaç, per això s'estudien diversos escenaris d’emergències amb l’objectiu de poder intervenir amb celeritat i seguretat, davant de qualsevol incidència segons els riscos identificats.

Publicació 21.06.2022