Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Dilluns passat va tenir lloc la cloenda de les sessions de formació en l'àmbit de la coeducació per al personal de la llar d'infants municipal El Pi del Soldat que es va posar en marxa el gener passat.

De gener a juny del present curs escolar, l'entitat Coeducacció ha desenvolupat amb l'equip educatiu de la llar d'infants municipal «Pi del Soldat» divereses sessions de diagnosi, observació conjunta i formació des de la perspectiva de gènere com a construcció social, que ha permès a l'equip la identificació de possibles models culturals limitants en relació a aquest àmbit.

A través d'una formació dinàmica de treball basada en la reflexió conjunta i l'anàlisi teòric i pràctic de situacions i experiències viscudes durant l'acompanyament dels infants, s'han començat a analitzar diferents línies de treball per a seguir desenvolupant la mirada coeducadora dins del projecte educatiu.

Aquestes línies són referents al llenguatge i la narració de processos relacionals entre infants en les documentacions pedagògiques que s'elaboren al centre per a les famílies i la revisió tant dels contes que actualment s'ofereixen als infants, com de les seves narracions reorientades en relació a la perspectiva coeducadora.

Ara l'entitat elaborarà un informe sobre la diagnosi recollida, el seguiment realitzat fins ara i el següent pas serà ampliar el projecte a l'educació primària i secundària per seguir incorporant la perspectiva de gènere en l'àmbit educatiu.

Publicació 11.06.2021