Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'equipament municipal es convertirà en un punt recollida d'aliments de la nova campanya solidària del Banc dels Aliments.
 
Del 10 al 18 de maig, la biblioteca Can Coromines formarà part de la iniciativa solidària del Banc dels Aliments «La fam no fa vacances». Una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones en risc de precarietat alimentària del nostre entorn rebin ajuda durant l'estiu.
 
La campanya pretén motivar a la ciutadania a mobilitzar-se contra la precarietat en el nostre entorn, organitzant actes i activitats durant els mesos de maig i juny, gràcies als quals podran recollir aliments bàsics (oli, llet, llegum cuit i conserves) per omplir els magatzems de les entitats d'ajuda social de les seves respectives poblacions i fer-la arribar als seus beneficiaris durant l'estiu. Amb aquesta voluntat, la biblioteca municipal n'ha sumat esforços.

Actes previstos

Durant nou dies, Can Coromines recepcionarà tots els aliments bàsics que s'han detallat anteriorment i realitzarà dues activitats on es convidarà a la gent que hi participi portant aliments per la campanya.   
Les activitats on es difondrà la iniciativa són:

  • Concurs de postres i pastissos de maduixa (10 de maig)
  • Contacontes il·lustrat, «El cor de Tara» (18 de maig)
 De la mateixa manera, des de la biblioteca també es convida a totes les entitats santpolenques a col·laborar-hi recollint el màxim número d'aliments possibles entre els seus socis i sòcies i les encoratja a organitzar una activitat de recollida pròpia dins de les dates previstes. L'encarregada de fer arribar tot el menjar recollit al Banc dels Aliments serà la mateixa Biblioteca de Can Coromines.

Actuament, Catalunya compta amb un 20% de la seva població per sota el llindar de la pobresa i una demanda creixent d'aliments per part de les entitats, fet que obliga al Banc dels Aliments a incrementar les tones distribuïdes i a fer una crida ciutadana per recollir aliments de primera necessitat.

Publicació 30.04.2019