Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

comunitat energeticaL'Ajuntament de Sant Pol de Mar vol contribuir a crear una Comunitat Energètica que pugui generar energia per als habitatges, generar estalvi a la factura de la llum, combatre la pobresa energètica i permetre la democratització de l’energia a partir del consum d’energies renovables.

És per això que el 8 de juny es va portar a terme una sessió informativa a Ca l'Arturo per per explicar aquest projecte de revolució energètica al municipi.

Què són les Comunitats Energètiques?
Les Comunitats Energètiques són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable, inclusiu, democràtic, descentralitzat i en mans dels membres que en formen part, ja siguin persones, entitats o empreses. Aquestes Comunitats Energètiques, obertes i participatives, anteposen de forma clara i transparent els objectius de millora social i ambiental als guanys financers.

Qui hi pot participar?
Sota una participació oberta i voluntària, hi poden intervenir múltiples agents: la ciutadania organitzada, les administracions públiques, les empreses, les organitzacions socials i les persones individuals.

Accions energètiques
S’impulsen accions per transformar la manera de produir, gestionar i utilitzar l’energia: producció d’energia solar, mobilitat elèctrica compartida, millores en eficiència energètica i molts d’altres serveis que els seus membres decideixin compartir-se.

Beneficis
Múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km. 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença i lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals).

Teniu més detalls del projecte en aquest dossier informatiu.

En cas de requerir més informació, podeu contactar amb la Regidoria de Medi Ambient (mediambient@santpol.cat)

Publicació 25.05.2023