Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Aquest matí ha entrat en funcionament la nova àrea de contenidors per a les comunitats de Can Reig i Sant Pol Parc, a la qual només poden accedir els veïns d'aquests dos blocs amb el codi únic d'usuari que l'Ajuntament els ha proporcionat. Es tracta d'una mesura per evitar que els veïns i veïnes d'altres carrers de Sant Pol facin ús d'aquests contenidors i deixin de convertir-se en espais desbordats de brossa, com havia passat fins a la data malgrat el reforç de recollida i neteja que realitzava l'Ajuntament.

Com a consell, des de l'Ajuntament es demana als veïns d'aquests dos blocs que pleguin tot el possible el cartró i els envasos (sobretot garrafes d'aigua) per guanyar espai a l'interior dels contenidors i evitar que s'omplin de manera precipitada.

Si no sóc veí de Can Reig o de Sant Pol Parc, on puc llençar la brossa?
Tots els carrers de Sant Pol de Mar que hi ha entre la carretera N-II i el mar disposen del sistema de recollida porta a porta. La comoditat és màxima, només s'ha de deixar la fracció que toca al portal del domicili el dia i a l'hora que toca. Si teniu dubtes, aquí trobareu el calendari setmanal de recollida porta a porta.

A la resta d'urbanitzacions de Sant Pol es disposa d'àrees de contenidors perquè els seus residents en facin ús.

Tinc segona residència a Sant Pol i només vinc els caps de setmana i a l'estiu. Com ho he de fer?
Si el dia que marxes de Sant Pol no pots complir amb la fracció que toca o amb l'horari de recollida, excepcionalment pots utilitzar alguna de les àrees de contenidors d'emergència situades al Parc del Litoral. A més, també es disposa de la Deixalleria municipal. Podeu consultar els seus horaris aquí.


On ha de llençar la brossa el servei de neteja de domicilis?
El personal de neteja de comunitats de veïns i de domicilis particulars han de separar correctament els residus i dipositar-los a la propietat perquè els llencin quan pertoca o bé dipositar-los a la Deixalleria.

La fracció de rebuig no és un "tot s'hi val"
Per a una correcta gestió dels residus, és imprescindible la col·laboració ciutadana per separar correctament cada fracció. I un dels errors més comuns és el de llençar a la fracció de rebuig tot tipus de deixalles barrejades. Des de la Regidoria de Medi Ambient s'ha inspeccionat algunes bosses del contenidor de rebuig i s'ha constatat que contenien envasos, matèria orgànica i paper que es podrien haver separat correctament en origen.
Cal remarcar que la fracció de rebuig no es recicla i que acaba a la incineradora, essent la fracció més contaminant en el seu procés de gestió i també la que genera més despeses a la població. Per això és important llençar-hi només aquells residus que no formen part d'aquelles fraccions que sí es poden reciclar (matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i vidre).

                  

La recollida selectiva a Sant Pol de Mar, en la bona línia

Tots els esforços que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar destina a la gestió dels residus, sumat a l'imprescindible col·laboració ciutadana, fan que les dades de la recollida selectiva de l'any 2021 a la nostra vila hagin millorat els registres de l'any anterior.

L'any 2021 Sant Pol de Mar va assolir el 67,47% de recollida selectiva, quan la mitjana del Maresme és del 49,01% i la de Catalunya és d'un 46,62%. Uns resultats molt positius per a la vila i per al medi ambient, amb una gestió cada cop més sostenible dels residus que generem.

resultats selectiva

Publicació 27.07.2022