Arribada la primavera també arriben les maduixes, per posar-hi color! Amb el seu gust dolç però amb un punt d’acidesa, un aroma agradable i un color vermell intens, les maduixes són un dels símbols de la nostra comarca i un conreu tradicional de la zona de La Vallalta.
És per això que del 29 d’abril al 29 de maig, el Maresme celebra les jornades gastronòmiques de la maduixa amb el Temps de Maduixes. Una bona ocasió per donar a conèixer i per tastar un dels productes locals i singulars de la comarca, que podreu trobar en plats dolços i salats i que es pot maridar amb vins o escumosos de la DO Alella.
En les jornades d'enguany hi participen un total de 30 restauradors de 18 municipis de la comarca: 12 productors d'horta i fruita, 5 elaboradors d'ous, carns i derivats, 11 de pa i dolços, i 3 de mels, melmelades, patés i conserves. Tots ells ofereixen diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper protagonista.
En el cas de la nostra vila, els establiments i productors de Sant Pol que hi participen són el Restaurant l'Ermita, el restaurant Terrassa Voramar, Sauleda Pastissers (càtering i pastisseria), Melmelades Calada, Maduixes.cat i Can Ginesta.
Aquest any compten amb la participació de la reconeguda cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant barceloní Semproniana, que hi participa oferint una recepta amb maduixes del Maresme que la "iaia del Maresme" s’ha encarregat d’il·lustrar. Aquestes jornades són possibles gràcies a la participació de productors i elaboradors que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme, i també gràcies també als bars, restaurants i hotels, i al Consorci d'Enoturisme de la DO Alella.
Temps de maduixes - Productors d'horta i fruita