Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Durant aquests dies, en els que estem vivint una onada de calor extrema i un nivell de risc d'incendis elevat, es prega a la població en general que eviti sortir a la muntanya i circular pels camins i pistes forestals, tant si és a peu, en bicicleta o en vehicle a motor. Aquesta limitació té com a objectiu reduir al màxim el risc que es pugui produir un incendi com a conseqüència de l'activitat humana al bosc, com evitar el perill per a la integritat física de les persones si s'hi troben envoltades pel foc.

Segons la Generalitat, el país s'enfrontarà aquests dies a la situació de risc al medi natural més perillosa dels darrers 18 anys. El pic més fort l'esperem per dijous i divendres, quan s'esperen altes temperatures que poder superar els 40 graus i una baixada de les humitats relatives, amb poca recuperació nocturna.

L'Ajuntament recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn, i demana que s'evitin totes les activitats que puguin suposar el mínim risc al medi natural. En aquest sentit, fa una crida a no fer servir serres radials, bufadors, desbrossadores i altres eines assimilables en un radi de 500 metres del bosc, ja que el 90% dels incendis són conseqüència de l'activitat humana, ja sigui per imprudències o per accidents.

Publicació 11.08.2021