Ajuntament de Sant Pol de Mar
NotÝcies

Aquest mes de juliol s'ha portat a terme una recollida de burilles de cigarreta als parcs i platges de Sant Pol com a resultat de l'aplicaciˇ del programa de mesures alternatives a la nostra vila, contemplat en l'actual Ordenanša de Civisme.

Es tracta d'un nou programa que es fa en contraprestaciˇ a les sancions econ˛miques que s'interposen en matŔria d'incompliment de l'Ordenanša. D'aquesta manera, les persones sancionades, ja siguin majors o menors d'edat, podran realitzar una prestaciˇ voluntÓria i no remunerada en tasques d'educaciˇ social basades en els principis de no discriminaciˇ, voluntarietat, dignitat, proporcionalitat i utilitat p˙blica.
 
D'acord amb l'article 102 de l'Ordenanša de civisme źTreballs comunitaris╗, les infraccions lleus poden tenir com a mesura alternativa o substitut˛ria de la multa la participaciˇ en activitats formatives i d'educaciˇ en els valors cÝvics o la realitzaciˇ de treballs de reparaciˇ o de prestacions socials a favor de la comunitat.

A banda de la recollida de cigarretes, altres mesures alternatives que es proposen en funciˇ de la infracciˇ comesa sˇn la neteja viÓria i de pintades a les fašanes, tasques d'informaciˇ cÝvica, treballs en parcs i jardins, i colĚlaboraciˇ amb diferents departaments municipals.

Publicaciˇ 20.07.2021