Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Les ajudes al transport per a persones majors de 65 anys ja són una realitat després que aquestes hagin estat incloses en les MODIFICACIONS PUNTUALS DE LES BASES REGULADORES PER A LA GESTIÓ DE LES PRESTACIONS ECONÒMIQUES DELS SERVEIS SOCIALS MUNICIPALS, aprovades al Ple del passat dia 30 de juliol de 2020. Aquestes modificacions han estat elaborades per la Regidoria de Benestar Social i són un reflex de la intenció de l'equip de govern actual d'ampliar el ventall d'ajuts municipals per arribar a més sectors de la població amb dificultats econòmiques, i així ampliar-ne el seu abast i que siguin més inclusius.

Alhora, es vol donar resposta a la sol·licitud que Marea Pensionista de Sant Pol va formular al 2018, sol·licitant un ajut de transport públic per als pensionistes i el qual no es va resoldre en l'anterior mandat. De fet, el govern municipal ho ha comunicat de primera ma als membres de l'associació que aquest dijous al matí s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament per commemorar el Dia mundial de la Gent Gran i per recordar aquesta reivindicació. L'alcalde de Sant Pol, acompanyat de regidores i regidors del govern municipal, han explicat els detalls dels nous ajuts de transport públic per a persones majors de 65 anys.

En aquest sentit, la proposta de modificació de les bases dels ajuts socials municipals no es limita als i les pensionistes, sinó a l'atenció especial a persones majors de 65 anys i/o amb discapacitat, a través de l'obtenció d'ajuts al transport i també amb l'objectiu de cobrir les necessitats més bàsiques de les persones amb més dificultats econòmiques, augmentant els barems econòmics de les bases.
 
Aquests ajuts es concedeixen en funció de la renda de les persones amb l'objectiu que siguin el més justos i equitatius possible amb la cuitadania. A més, és molt destacable el fet que s'ha incrementat el barem econòmic per accedir als ajuts en un 48%, passant d'una renda disponible per un adult de 569,12€/mes a 853,7€/mes. Per calcular la Renda Disponible es descomptarà del total d'ingressos les despeses d'accés a l'habitatge habitual.
 
Així, la renda disponible per 1 adult seria de  853,7€ al mes, 2 adults 1280,5€/mes, 1 adult i un fill 1.109,8€/mes, i 2 adults i un fill 1.536,6€/mes. I així successivament.

Les noves bases, per tant, contemplen ajudes al transport a majors de 65 anys, amb la idea de millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu sense necessitat d'un pla d'intervenció per part dels Serveis Socials. Hi haurà un màxim de 12 targetes l'any per usuari, segons percentatge resultant.

Hem de tenir en compte que les Bases reguladores ja preveuen ajuda al Transport per a persones amb mobilitat reduïda o circumstàncies especials amb 150 euros (ajut puntual) i desplaçaments per rebre atenció sanitària, també amb 150 euros (ajut puntual).

Publicació 01.10.2020