Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'alcalde Albert Zanca ha rebut aquest matí de mans de la consellera d'Empresa i Coneixement, Hble. Sra. Àngels Chacón, el distintiu de qualitat turística que acredita Sant Pol de Mar com a Vila Marinera en el transcurs de l'acte celebrat aquest dimecres al migdia a la localitat de Begur.

Tan sols 12 municipis de Catalunya han aconseguit aquest reconeixement atorgat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT), dos dels quals a la comarca del Maresme (Sant Pol i Arenys de Mar). També passen a formar part d'aquesta nova marca l'Ametlla de Mar, Begur, les Cases d'Alcanar, l'Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.

La marca Barris i Viles Marineres impulsada per l'ACT neix per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022, com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l'activitat turística; i protegir la conciliació i l'equilibri entre els residents i els visitants/turistes.
 
Estratègia de promoció turística segmentada
 
Aquesta marca d'especialització forma part de l'estratègia de l'ACT per segmentar la promoció del turisme cultural dels municipis de Catalunya, ajudant-los a promocionar la seva oferta turística a escala internacional i a preservar i promoure el seu patrimoni històric, arquitectònic, tradicional i paisatgístic.
 
La nova marca Barris i Viles Marineres s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l'home i el mar. Malgrat que el lliurament de diplomes ha tingut lloc aquest mes de novembre, el procés per obtenir el reconeixement de Vila Marinera es va iniciar al febrer d'enguany i el 16 de març ja vam rebre la comunicació de la concessió del distintiu.

En el cas de Sant Pol de Mar, el jurat avaluador ha tingut en compte que la nostra és un exemple de vila mediterrània, amb carrers estrets i cases blanques i esglaonades que segueixen les formes de les muntanyes del Montnegre, i amb una costa retallada per les platges de sorra neta i granulada que recorden els seus orígens mariners. Tanmateix que manté una estreta relació amb el mar i la terra, l'economia de la vila ha anat evolucionant esdevenint el turisme el principal motor econòmic, tot mantenint vius els costums vinculats al mar, als pescadors, la terra i als productors. Aquests costums es plasmen en el calendari amb esdeveniments com el Firamar i el Festival d'Havaneres, així com les visites guiades de la ruta El Sant Pol dels Pescadors. Entre els seus atractius també destaca la gastronomia amb productes de proximitat com la maduixa, la sardina i el calamar.

 

Publicació 20.11.2019