Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El passat dissabte, 24 d'agost, i en presència de prop d'unes nou-centes persones, es va donar a conèixer el veredicte de l'11è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya «Vila de Sant Pol de Mar», organitzat per l'Associació Cultural Penya Xíndries i l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, i inclòs dins del Festival d'Havaneres de FIRAMAR 2019.
L'acte el van presentar la coneguda actriu Fina Rius i el membre del jurat Josep Mª Puigvert. Però en el moment de fer lectura de l'acta del jurat es va donar a conèixer la sorpresa d'enguany: el primer premi havia quedat desert. El jurat va prendre aquesta decisió perquè, un cop llegides i escoltades totes les partitures, i després d'haver qualificat les composicions presentades a concurs, l'organització es va assabentar que la composició classificada amb el primer premi no compleia amb les bases del concurs. Concretament, perquè ja havia estat interpretada en públic i perquè ja havia estat enregistrada en cd i penjada en diferents xarxes socials. Per aquests motius, el jurat va decidir desqualificar-la i deixar el primer premi desert.
Pel que fa al segon premi i l'accèssit el resultat va ser el següent:

  • 2n premi per a Lluís Lozano González. Títol de l'Havanera «MANUEL»
  • Accèssit per a Maria del Mar Coma i López. Títol de l'Havanera «LA DANSA INFINITA DE LA MAR»

En el transcurs de l'acte, «MANUEL" va estar interpretada per Lluis Lozano, Antoni Mas, Mònica Serra, Edgar Casellas, Raül Pérez i Mauri Campos, mentre que en «LA DANSA INFINITA DE LA MAR» ho van fer Mar Coma , Maite Marsellach, Teresa Fatjó i Arnau Ferrer. El premi per votació popular va ser per «MANUEL», que va resultar guanyadora per un mínim marge de 4 vots.
El lliurament de premis va anar a càrrec de l'alcalde de Sant Pol de Mar, Albert Zanca, de la prestigiosa cuinera santpolenca Carme Ruscalleda i de Gustau Castillo, en representació de la Unió d'Establiments i Serveis de Sant Pol de Mar, i va tenir lloc al passeig de la Punta durant el transcurs del 17è Festival d'Havaneres de Sant Pol, enguany amb les actuacions dels conjunts Peix Fregit, Les Anxovetes i Port-bo.
La vetllada va finalitzar amb la interpretació conjunta de les clàssiques havaneres "La bella Lola" i "El meu avi". La propera edició del Festival d'Havaneres de FIRAMAR se celebrarà el dissabte 22 d'agost de 2020.

Fotografies de Penya Xíndries.

Publicació 29.08.2019