Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Des de l'Arxiu Municipal de Sant Pol s'està fent una crida activa per recollir tota classe de materials que deixin constància del que va succeir la jornada de l'1-O, així com també de les successives concentracions que s'han viscut a posteriori.

Els darrers mesos han estat transcendentals per a la història de Catalunya. La ciutadania ha tingut l'oportunitat de viure en primera persona una gran diversitat de moments decisius per portar a terme el procés d'independència. Per tal de preservar aquest capítol de la història catalana, des dels Arxius Municipals de Catalunya s'ha iniciat una campanya de recopilació de tota la documentació relacionada amb l'abans, el durant i el després del Referèndum de l'1 d'octubre.
 
En el cas de Sant Pol de Mar, el seu Arxiu Municipal està  totalment compromès i conscienciat amb la preservació de tots aquests documents, imatges i/o vídeos que la ciutadania del municipi hagi fet durant aquesta època per poder il·lustrar millor el moment actual i conservar-ho per a futures generacions. Per aquest motiu, l'Arxiu està fent una crida per intentar recopilar el màxim número de documents relacionats amb aquesta temàtica i generar així un repositori digital segur que garanteixi la  seva conservació a llarg termini.
 
Si durant aquest temps heu estat testimonis directes d'alguns d'aquests moments, podeu dirigir-vos presencialment a l'Arxiu Municipal, situat al carrer Ignasi Mas Morella número 12, o bé escriure un correu electrònic a: arxiu@santpol.cat per compartir-ho.
 
Els vostres documents són únics i irreemplaçables i, per tant, la vostra col·laboració resultarà molt valuosa. La memòria històrica del que està passant aquests dies a Sant Pol depèn de tots nosaltres.

 
 

Publicació 07.02.2018