Ajuntament de Sant Pol de Mar
Pāgines web
 • NORMATIVA DE PLATGES

  D'acord amb el Pla d'Usos de les Platges aprovat per a la temporada 2023, us recordem que:

  1. 🎣 D'acord amb el Real Decret 109/1995, de 24 de març, de regulació de la pesca marítima recreativa, durant el període comprès entre el 15 de maig i el 15 de setembre, la pesca només es permesa de 21 h a 6 h, a excepció de la Platja de les Banyeretes, on no és permesa en cap horari ni època de l'any.
  2. ⛵ L'entrada i sortida d'embarcacions s'ha de realitzar a través dels canals nàutics instal·lats durant la temporada de platja. Si practiqueu esports nàutics no envaïu la zona de banyistes.
  3. 🏊 La zona segura de bany es troba senyalitzada amb les boies situades a 200 metres de la costa i fora dels canals nàutics.
  4. 🤿 El servei de salvament i socorrisme s'ofereix a les platges que així s'indica des del 23 de juny a l'11 de setembre d'11 a 18h. A les platges sense servei de socorrisme i fora d'aquest horari truqueu al 112 en cas d'emergència.
  5. 🚩 Consulteu l'estat de la bandera abans de ficar-vos a l'aigua i a les platges vigilades feu cas de les indicacions del personal de socorrisme.
  6. 🐕 De l'1 d'octubre al 30 d'abril es permet la circulació o permanència de gossos i altres animals domèstics a la platja en qualsevol moment del dia, excepte a la Platja de les Banyeretes, on és prohibit durant tot l'any. De l'1 de maig fins al 30 de setembre, només hi poden accedir entre les 8 del vespre i les 8 del matí a les platges de Can Villar, La Murtra i Roques Blanques.
  7. 🔥 No es permet acampar ni fer foc a les platges, ni utilitzar sabó a les dutxes.

   

  PLATGES DE SANT POL DE MAR

  Platja de les Roques Blanques

  Aquesta platja, situada a l'extrem sud del terme municipal, està classificada com a urbana. Té una extensió de 419 metres de longitud i una amplada variable. S'hi pot accedir amb cotxe o a peu. Té restaurant i en temporada de platja disposa d'una dutxa i papereres.

  Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme.

  Platja de la Murtra

  Aquesta platja classificada com a natural compta amb una extensió de 900 metres de longitud i amb una amplada variable. En temporada de platja, disposa de dues guinguetes, dues dutxes, servei de gandules i tendals, papereres i serveis.

  Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme.

  Platja de Les Banyeretes

  Compta amb una extensió de 300 metres de longitud i una amplada variable. Aquesta platja és una àrea de descans i muda del Corb marí emplomallat mediterrani (Phalacrocorax aristotelis), una espècie protegida que es troba amenaçada i és vulnerable a l'extinció. Per aquest motiu, la pesca i l'accés amb gossos està prohibit durant tot l'any, a més a més, no s'hi pot fer soroll i s'ha d'evitar realitzar qualsevol acció que pugui destorbar les aus.

  Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme.

  Platja de Can Villar

  Aquesta platja, situada al terme municipal, està classificada com a urbana. És la platja més llarga, amb una longitud de 788 metres i una amplada variable. S'hi pot accedir amb vehicle (fins al Parc del Litoral) o a peu per sota el pont de la via del tren.

  En temporada de platja disposa de guingueta, canal senyalitzat d'entrada i sortida d'embarcacions, instal·lació de camp de voleibol platja, mòdul de socorrisme (de 10 a 18h), quatre dutxes, pals de bandera amb l'estat de la mar, servei de gandules i tendals, papereres, torre de vigilància (de 10 a 18h), rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda, cadira per a bany adaptat.

  En aquesta platja, hi podem trobar dunes, que formen part del paisatge natural de les platges del Maresme i es troben greument amenaçades per la pressió humana. Les plantes psammòfiles, que formen les dunes, estan associades exclusivament al medi sorrenc de les platges i la seva impotència rau en què són indicadores del bon estat de conservació del medi. És per aquest motiu que s'ha de creuar per les zones habilitades per tal de no trepitjar i fer malbé aquest patrimoni biològic i contribuir a la seva preservació.

  En temporada de platja (del 23 de juny a l'11 de setembre), aquesta platja disposa de servei de socorrisme i servei de bany adaptat de 10 a 18h (contactar amb Marsave- Telèfon: 671 63 57 43)

  Platja de Sant Pol

  Aquesta platja de classificació urbana, de 285 metres de longitud i amplada variable, es troba davant l'escullera de protecció de la línia ferroviària. La seva classificació és urbana, i en temporada de platja disposa de vestidors, dues línies de vida, dutxa i rentapeus, pal de bandera amb l'estat de la mar, servei de gandules i tendals, guingueta i papereres.

  Del 23 de juny a l'11 de setembre aquesta platja disposa de servei de vigilància des de la platja de Can Villar de 10h a 18h.

  Platja de les Barques

  Aquesta cèntrica platja, d'una longitud de 347 metres i d'amplada variable, se situa a resguard de llevant per l'espigó. S'utilitza per avarar les barques de pesca i forma part del paisatge tradicional de Sant Pol de Mar. Compta amb la distinció de platja de bandera blava, un distintiu que s'atorga anualment a aquelles platges que compleixen una sèrie de condicions ambientals, de neteja, qualitat, accessibilitat i sanitat dels diversos elements i instal·lacions que conformen la platja.

   

  En temporada de platja, la Platja de les Barques disposa de guingueta, dues línies de vida per a banyistes, canal d'entrada i sortida d'embarcacions, serveis, dutxes, pal de bandera amb l'estat de la mar, papereres, rampa d'accés i cadira de bany per a persones amb mobilitat reduïda.

  Del 23 de juny a l'11 de setembre aquesta platja disposa de servei de socorrisme de 10h a 18 h a través d'una torre de vigilància i un mòdul d'intervenció immediata.

  Platja de les Escaletes

  Aquesta platja, classificada com a urbana, té una longitud de 225 metres i una amplada variable. Se situa sota el mur del passeig de l'Avinguda del Doctor Furest i s'hi accedeix a peu per la mateixa. En temporada de platja disposa de dues dutxes verticals i papereres. Novetat estiu 2022: platja sense fum (prohibició de fumar en aquesta platja).

  Del 23 de juny a l'11 de setembre aquesta platja disposa de servei de socorrisme de 10h a 18h des del punt de vigilància del mirador.

  La Platjola

  Aquesta petita cala, classificada com a urbana, té una longitud de 114 metres i una amplada variable. S'hi accedeix a peu i en temporada de platja disposa de dutxa i papereres.
   

     
  Del 23 de juny a l'11 de setembre aquesta platja disposa de servei de socorrisme de 10h a 18 h des del punt de vigilància del mirador.

  Platja del Morer

  Aquesta platja, classificada com a urbana, té una longitud de 270 metres i una amplada variable. S'hi pot accedir a peu des de la Platjola o a través del pas subterrani del Morer.

  Disposa de restaurant, i en temporada de platja d'una línia de vida, dues dutxes, pal de bandera amb l'estat de la mar i papereres.

  Del 23 de juny a l'11 de setembre aquesta platja disposa de servei de socorrisme de 10h a 18h a través d'una torre d'intervenció immediata (de 10 a 18h).

  Platja de la Roca Grossa (La Cabra)

  Situada a l'extrem més oriental del municipi, aquesta platja rocallosa limita a llevant amb el municipi de Calella i està classificada com a no urbana. Té una longitud de 419 metres de llargada i una amplada variable. S'hi pot accedir a peu o en cotxe des de la N-II, disposa de restaurant i en temporada de platja disposa de papereres.

  Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme.