Estat de les platges

La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes. 

Més informació: http://aca-web.gencat.cat/aca/platgescat/landing/ca/index.htm

Descarregueu gratuitament l'aplicació des de la botiga d'Android o bé accediu a la WebApp per a altres plataformes.

image
image

Nova aplicació per mòbils amb informació sobre prop de 300 platges catalanes, entre les quals les de Sant Pol

  • Aquesta iniciativa, amb el nom de PlatgesCat, aporta informació en temps real i disponible en set idiomes sobre la previsió de la qualitat sanitària de l’aigua de bany, la bandera de salvament i socorrisme, el temps, així com també avisos sobre possible presència de meduses
  • També s’informa dels principals serveis dels que disposa la platja, nombroses fotografies, la seva localització en el mapa, consells i també la possibilitat de publicar avisos i incidències d’interès per als banyistes
  • L’aplicació, desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans
L’Agència Catalana de l’Aigua ha activat aquesta setmana una nova aplicació per mòbils i també consultable a través del web de l’Agència, anomenada PlatgesCat, amb informació sobre prop de 300 platges catalanes. Aquest aplicatiu aporta dades en temps real sobre la previsió de la qualitat de l’aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses i la seva perillositat. Aquesta aplicació (la pàgina inicial es pot veure a l’esquerra) va dirigida a la ciutadania en general, al turisme i està disponible en 7 idiomes.

A banda de la informació en temps real, també es poden consultar detalladament les característiques de les platges, dels possibles fenòmens naturals que es poden donar en el nostre litoral, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant aquest estiu.

PlatgesCat (que es pot descarregar o consultar a través del següent enllaç és un aplicatiu mòbil gratuït, disponible per a telèfons intel·ligents amb sistemes operatius Android (i en pocs dies per a mòbils Apple) i també es pot consultar en versió web a través dels dispositius mòbils o bé des de l’ordinador.
L’aplicació, desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans.

Informació individualitzada

Aquesta aplicació t’ofereix àmplia informació de manera individualitzada de prop de 300 platges catalanes. En aquest sentit, pots consultar informació sobre la qualitat sanitària de l’aigua (s’informa si aquesta és excel·lent, bona o si pot estar alterada), la temperatura de l’aigua, la bandera de seguretat, el temps, entre d’altres dades. Paral·lelament, l’aplicació també t’informa de les característiques de la platja, així com també dels serveis dels que disposa.

Cal tenir en compte que aquest aplicatiu aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no s’aporta informació de platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis.

Qualitat de l’aigua 2014

L’Agència Catalana de l’Aigua està duent a terme el pla de vigilància de la qualitat de les platges per a l’estiu de 2014, que es durà a terme entre l’1 de juny i el 15 de setembre.

Durant aquest període, que comprèn 16 setmanes de control (igual que a l’estiu de 2013), es faran 8 controls analítics (a més d’un previ que s’ha dut a terme el 19 de maig) per garantir la qualitat de l’aigua a les zones de bany del litoral, donant així compliment als postulats de la Directiva europea d’aigües de bany (2006/7/CE) i del Reial Decret 1341/2007.

Enguany s’han dut a terme dos mostrejos per controlar la qualitat de l’aigua, els quals han evidenciat que prop del 94% de les platges catalanes ha obtingut una qualificació d’excel·lent, uns registres molt similars als registrats l’estiu passat.

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: