Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

TrÓmits
Obrir/tancar men˙ lateral
LlicŔncia per a la tinenša i conducciˇ de gossos potencialment perillosos
 • Per tenir o passejar un gos potencialment perillós cal una llicència administrativa que emet l'ajuntament del municipi on el gos resideix habitualment i on ha d'estar censat. Aquesta llicència té un període de validesa de 5 anys.

  Tal i com especifica l'article 22 de l'Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d'Animals publicada al BOPB núm. 191 de data 11/8/2009, es consideren gossos potencialment perillosos:

  1. Els que pertanyen a una de les races següents o llurs encreuaments: Bullmastiff, Dòberman, Dog Argentí, Dog de Bordeus, Fila Brasileiro, Mastí Napolità, Pit Bull Terrier, Presa Canari, Rottweiler, Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa japonès i Akita Inu. 
  2. Aquells que per les seves característiques racials i d'acord amb la normativa vigent poden ser considerats potencialment perillosos. 
  3. Els que han estat ensinistrats per a l'atac i defensa. 
  4. Els que presentin un caràcter marcadament agressiu i els que hagin protagonitzat episodis d'agressions a persones o altres gossos sigui quina sigui la seva raça.

  Més informació: Decret 170/2002, d'11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos

 • Persona de contacte
  Montse Pujol
 • Correu electr˛nic
 • Quan es pot solĚlicitar
  En qualsevol moment de l'any.
 • Documentaciˇ a aportar

  1. SolĚlicitud de llicŔncia (Model de solĚlicitud) 2. Fotoc˛pia del DNI del propietari de l'animal (nomÚs es podrÓ atorgar llicŔncia als majors d'edat). 3. Fotoc˛pia acreditativa d'haver formalitzat una asseguranša de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253 €. En aquesta p˛lissa hi hauran de figurar les dades d'identificaciˇ de l'animal. 4. Fotoc˛pia del rebut de pagament de l'asseguranša 5. C˛pia de l'ingrÚs bancari corresponent a la taxa per a la tramitaciˇ administrativa d'atorgament per a la tinenša i conducciˇ de gossos potencialment perillosos (30 € per la tramitaciˇ i 15 € per la renovaciˇ). 6. Certificat de capacitat fÝsica i d'aptitud psicol˛gica per la tinenša de gossos potencialment perillosos. Cal solĚlicitar-lo als centres de reconeixement per a l'obtenciˇ o revisiˇ de permisos de conduir autoritzats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social. 7. Declaraciˇ jurada de no haver estat sancionat/da per infraccions greus o molt greus (Model de declaraciˇ) 8. Certificat negatiu d'antecedents penals (serÓ tramitat des de l'ajuntament) 9. Acreditaciˇ de la identificaciˇ de l'animal mitjanšant microxip.

 • Cost de tramitaciˇ
  La tramitaciˇ de la llicŔncia per a la tinenša i conducciˇ de gossos considerats potencialment perillosos tÚ un cost de 30 € (el perÝode de validesa Ús de 5 anys) i per la seva renovaciˇ cal abonar 15 €.
 • Presencialment

  OFICINES MUNICIPALS 
  Plaša de la Vila, 1
  08395 St. Pol de Mar. 
  Tel: 93.760.04.51
  Fax: 93.760.13.52

  De dilluns a divendres de 9h a 14h (i els dijous de 9h a 18h i els dissabtes de 10h a 13h, excepte el mes d'agost)

Publicaciˇ 15.10.2014
Versiˇ per imprimir
Pujar al principi de la pÓgina