Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana
Notícies

Un total de 297 persones va participar en la darrera fase del Pressupost Participatiu 2021, que corresponia a la votació de les propostes finalistes, i que es va portar a terme entre el 27 de setembre i el 10 d'octubre. Enguany, recordem, a banda de les votacions telemàtiques mitjançant el formulari web, l'Ajuntament també va programar tres dies de votació a peu de carrer perquè la gent pogués votar presencialment a la carpa que es va muntar a la sortida de l'escola Sant Pau, el mercat setmana i el carrer Nou.

Aquesta xifra suposa una participació del 6,1% del cens de persones majors de 16 anys de la vila que podien prendre part en les votacions. Atès que no s'ha assolit el 10% de participació mínima que es va establir com a topall per validar el procés de votació, el govern municipal sotmetrà a decisió del plenari del mes de novembre la ratificació de les votacions.

D'altra banda, pel que fa a les propostes guanyadores de la primera edició, des de les diferents àrees municipals se segueix treballant perquè siguin una realitat abans de finalitzar l'any en curs. Així, quant a les inversions, de moment ja s'han portat a terme l'ampliació de l'skate park, els punts de recollida d'oli domèstic usat, la instal·lació de pedals d'obertura als contenidors de la brossa i el nou mobiliari calistènic al Parc del Litoral, mentre que s'estan acabant d'enllestir la senyalització de rutes i senders del municipi, la construcció d'un rocòdrom i la creació d'un circuit per a bicicletes. Quant a despesa corrent, l'Ajuntament ja disposa de l'informe de viabilitat per a la creació d'una escola de música, dansa i arts plàstiques, el qual es donarà a conèixer properament.

Pel que fa al Pressupost Participatiu d'enguany, hi havia un total de 18 propostes finalistes: 10 d'inversions i 8 de despesa corrent. A continuació es detalla el resultat de les votacions:

Publicació 03.11.2021