Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El jurat del festival Sant Pol DOC 2021 ha decidit entregar la Beca de Formació Josep Gol al projecte Oír un Río de Baltasar López. L'obra mostra l'abandonament del riu Vinalopó (Alacant), on l'autor jugava de petit. López -infermer de professió i estudiant de fotografia- podrà realitzar un curs d'especialització valorat en 1.000€ impartit a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). El seu projecte s'exhibirà entre el 9 i el 15 d'octubre a Sant Pol de Mar en un espai designat per l'organització del festival.

Oír un río és un viatge per les riberes del riu alacantí Vinalopó. Era un espai de joc de la infància de l'autor que ara ha quedat empobrit a causa de la falta manteniment. Segons explica el mateix Baltasar López, el projecte vol reflectir com l'abandonament castiga espais com aquest en un moment crític «on el medi ambient està ferit de mort i en un punt de no retorn». Detalla que algunes de les fotografies han estat revelades pel mateix riu amb la tècnica de la cianotípia, deixant que l'aigua contaminada revelés la seva condició de «riu ferit».

Baltasar López és infermer de professió i estudia fotografia a l'Escola Mistos d'Alacant. A més, des del 2016, ha participat en diversos tallers. El jurat, format pel director de l'IEFC, Eduard Bertran, el fotoperiodista Josep Gol i el soci fundador de RUIDO Photo, Edu Ponces, ha coincidit en escollir el projecte de López com a representant de tots els valors fotoperiodístics i documentals d'un reportatge fotogràfic de proximitat. També han celebrat l'èxit de la convocatòria, que ha rebut més de 200 fotografies de dos continents diferents i de molta qualitat.

La Beca de Formació Josep Gol vol oferir continuïtat als estudis especialitzats en fotografia d'aquelles persones que estan en procés de formació. Baltasar López podrà realitzar un curs d'especialització valorat en 1.000€ impartit a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. La seva obra s'exhibirà entre el 9 i el 15 d'octubre a Sant Pol de Mar en un espai designat per l'organització del Festival Sant Pol DOC.

Publicació 23.08.2021