X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Alerta pel risc molt alt de brot per Covid a Sant Pol

Malgrat que la campanya de vacunació avança a bon ritme amb més del 40% de la població del Maresme que ja ha rebut la pauta completa de vacunació, s'ha anat acumulant un repunt de casos positius detectats des del final de l'estat d'alarma i el relaxament de les restriccions que, si bé estan tenint un impacte menor en les unitats de cures intensives, sí que posen la societat en risc d'una nova onada del coronavirus.

Les darreres dades fetes públiques en el cas de Sant Pol de Mar, a data del 6 de juliol, mostren com a la vila hi ha un índex molt alt de risc de brot, amb indicadors que mantenen una tendència a l'alça des de ja fa dies. Així, si dilluns ens situàvem en un índex de 1542,07, avui ja se situava a 1887.15. Unes xifres motivades per l'elevat nombre de casos diagnosticats amb PCR i testos d'antígens, que en la darrera setmana ha estat de 23.

Tot plegat ha provocat que la taxa de reproducció de la pandèmia a Sant Pol se situï en 4 (l'epidèmia creix si és superior a 1).

Davant d'aquesta situació, des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar fem una crida a la responsabilitat entre tota la ciutadania i a extremar les mesures de prevenció, sobretot en les franges d'edat més joves, ja que és aquí on s'estan detectant la majoria de casos i és el sector de la població que menys s'ha vacunat. En el cas de la nostra vila, i a data del 2 de juliol, la mitjana d'edat dels nous casos positius detectats se situava en els 28 anys.

Per tot això, recomanem l'ús de la mascareta en les trobades socials -encara que siguin a l'aire lliure- i mantenir la distància de seguretat i una correcta higiene de les mans.

Temes relacionats
Publicació 06.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina