Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Aquest divendres s'ha publicat l'aprovació definitiva de l'Ordenança municipal de Circulació de Sant Pol de Mar, després que el Ple del mes de març li donés llum verd i ja s'hagi exhaurit el termini d'exposició pública. L'Ordenança s'actualitza després de 20 anys sense revisió, i s'adapta a l'evolució de la normativa estatal en matèria de trànsit.

Com a trets més destacats, es rebaixen les sancions pels conductors que passin pels carrers Consulat de Mar i Ferrocarril en horari restringit de 200 a 100 euros, així com no posar el disc horari en zona blava ,o bé sobrepassar-ne el límit horari, que passa de 90 a 50 euros, a banda de la bonificació del 50% per pagament voluntari.

Però la principal novetat és la regulació de l'ús dels patinets elèctrics. Es tracta de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i, en aquest sentit, es considera un vehicle a tots els efectes. Si bé des de l'1 de gener ja existia una regulació estatal que obligava a respectar totes les normes de circulació i els senyals de trànsit, ara també se li afegeix la obligació de dur casc.

Per tant, NO poden circular per la vorera o l'andana del tren, ni circular dues persones en un mateix patinet. També està prohibit circular en contra direcció i, a la nit, han de portar l'enllumenat del vehicle encès. Tampoc poden conduir amb auriculars o manipulant dispositius mòbils.

Atès que els patinets elèctrics es consideren vehicles, a partir de demà dissabte, 28 de maig, NO podran accedir mai a La Punta, a menys que les persones conductores en siguin veïnes acreditades. Al carrer Consolat de Mar tampoc podran circular-hi durant les hores en què el carrer estigui tancat al trànsit. Des de demà i fins el 14 de juny, no podran passar-hi els divendres de 17 a 21 h, ni els caps de setmana i festius de 12 a 21 h. A partir del 15 de juny, la prohibició s'amplia a cada dia, de 12 a 21 h. Teniu més informació sobre les restriccions de circulació aquí.

Un cop en vigor aquesta ordenança, que podeu consultar íntegrament al peu d'aquesta pàgina, la Policia Local podrà interposar denúncies contra totes les infraccions que es detectin.

×  
L'ús de patinets elèctrics a la via pública de Sant Pol de Mar L'ús de patinets elèctrics a la via pública de Sant Pol de Mar
Publicació 28.05.2021