Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar i l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) convoquen la primera edició del Premi Joan Guerrero Sant Pol DOC, dins del marc del Festival Internacional de Fotografia Documental que tindrà lloc del 9 al 15 d'octubre a la nostra localitat.

El guardó està obert a projectes documentals de proximitat inèdits de qualsevol temàtica social. El Premi Joan Guerrero Sant Pol DOC té una dotació de 2.000€ i, a més, alguns dels projectes presentats seran exposats al Festival. Les inscripcions ja es poden fer al web del certamen i la participació és gratuïta.

Es valorarà especialment que les obres estiguin realitzades per autories connectades amb el territori documentat, ja sigui pel seu lloc d'origen o de residència. Un dels principals objectius del premi és «reivindicar el valor informatiu de projectes de fotografia que pel seu caràcter local, intimista o aliè als interessos de l'agenda informativa, no tenen cabuda als mitjans», explica el director del Festival Sant Pol DOC, Isidre Garcia.

Joan Guerrero és un dels fotoperiodistes més destacats de Catalunya. Nascut a Tarifa i emigrat a Santa Coloma de Gramenet, és conegut per la seva mirada compromesa amb el dia a dia de la ciutadania i allunyada dels grans esdeveniments. Guerrero ha col·laborat a mitjans de comunicació com El Periódico, La Vanguardia o El País.

Teniu més informació sobre el Sant Pol DOC i el Premi Joan Guerrero en aquest enllaç.

Publicació 04.05.2021