Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El plenari municipal celebrat el passat 25 de març va aprovar l'actualització de l'Ordenança de circulació de Sant Pol per adaptar-la a l'evolució de la normativa estatal en matèria de trànsit. Per tant, s'ha fet una revisió a fons que posa al dia l'Ordenança de circulació i les infraccions que se'n deriven. 

En destaca la regulació de l'ús de patinets elèctrics a la via pública. Una qüestió important atès l'augment d'aquesta tipologia de vehicles de mobilitat personal als carrers de Sant Pol.

A partir d'ara, els patinets elèctrics han de circular per la calçada i respectar tots els senyals de trànsit. No poden circular per les voreres, ni contradirecció, i tampoc poden circular per autopista, autovía ni carreteres interurbanes. Està prohibit conduir amb auriculars o havent consumit alcohol o drogues, així com manipulant dispositius mòbils. També és obligatori l'ús de casc i només pot transportar una persona. De nit és obligatori circular amb els llums encesos.
 

Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar s'ha posat en marxa una campanya informativa amb infografies i un vídeo per donar a conèixer aquesta normativa a totes les persones usuàries de patinets elèctrics. Els agents de la Policia Local ja fa algun temps que venen informant de la normativa a peu de carrer i en els propers dies començaran a sancionar aquelles conductes o accions que no donin compliment a la reglamentació sobre la conducció de patinets elèctrics.

×  
L'ús de patinets elèctrics a la via pública de Sant Pol de Mar L'ús de patinets elèctrics a la via pública de Sant Pol de Mar
Publicació 08.04.2021