Recorda: cap tovalloleta al WC!

dimarts, 5 Maig, 2020

L’ús cada vegada més estès de les tovalloletes humides, provoca la major part dels problemes a les xarxes de clavegueram. Això és així perquè molta gent les llença al vàter com si es tractés de paper higiènic.
 
Les tovalloletes, malgrat que inclou a l’etiquetatge que són “biodegradables”, no es degraden amb la facilitat de la cel·lulosa del paper higiènic de tal manera que formen uns fils que es lliguen entre ells com una trena i acaben per obstruir els desaigües domèstics i les clavegueres municipals.
 
Són moltes les actuacions realitzades a diferents punts del clavegueram per problemes d’embossament a causa, precisament, de les tovalloletes. En alguna comunitat s'han arribat a retirar en un any i mig 4,5 tones de la xarxa de clavegueram.

Fem una crida a utilitzar altres alternatives sense tant impacte ambiental, tant pels costos de fabricació i transport com sovint perquè acaben embrutant les nostres rieres, rius i mars que tant ens agrada gaudir. I si s'utilitzen, al menys que no es llencin al WC.

L'estratègia del residu zero, ara imprescindible, es basa en la prevenció, la reducció de la generació de residus i la reutilització!
Cerqueu alternatives, n'hi han! 
Per un Sant Pol més sostenible!
 

Comparteix aquesta pàgina: