La Junta de Seguretat Local constata que disminueixen els actes delictius a Sant Pol

Missatge d'avís

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 503
dijous, 9 Maig, 2019

El conseller d’Interior Miquel Buch va presidir dimarts passat la Junta de Seguretat Local al costat de l’alcaldessa Montserrat Garrido, amb la presència dels diversos cossos policials i de serveis bàsics de la vila. Després de la Junta, es va celebrar la diada de la Policia Local, que guardona agents, entitats i veïns que han realitzat accions destacables en el darrer any en favor del bé comú.

L’Ajuntament de Sant Pol va acollir dimarts passat a la tarda la Junta de Seguretat Local. Una reunió que va comptar amb la presència del conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de la vila, Montserrat Garrido. La reunió va aplegar els diversos cossos policials i de serveis bàsics, com ara Policia Local, Mossos, Guàrdia Civil, Salvament Marítim i guàrdia forestal, entre altres. L’objectiu era fer balanç dels fets delictius i actuacions de l’últim any a Sant Pol. Un balanç que va ser positiu, perquè va mostrar una disminució dels actes delictius a la vila i una major resolució policial. Els delictes han minvat a Sant Pol un 6,3%, i la seva resolució ha crescut un 4,6%. Aquesta xifra contrasta amb la global de Catalunya, on els fets delictius han augmentat un 11%. Així ho explicava el conseller d’Interior, Miquel Buch.

El conseller va destacar el “compromís de l’Ajuntament”, tal com va dir, “amb la seguretat i amb el cos de Policia Local, un cos policial nombrós, que implica un esforç econòmic i de recursos humans”. Buch constata que els preocupa els assalts i robatoris a habitatges, però assegura que els Mossos treballen amb un pla preventiu de protecció dels habitatges al qual hi dediquen molts recursos.

El cos de la Policia Local de Sant Pol compta amb una plantilla de 20 agents, i va registrar un total d’11.000 serveis en l’últim any. L’alcaldessa Montserrat Garrido va valorar molt positivament les dades que van sortir de la Junta de Seguretat Local i va destacar la important inversión que ha fet el consistori en càmeres de vigilancia per detectar vehicles sospitosos.

Després de la reunió de la Junta Local de Seguretat, el conseller Miquel Buch va visitar la nova comissaria de la Policia Local de Sant Pol.

Diada de la Policia Local

Més tard, el conseller va prendre part a la Diada de la Policia Local de la vila. Feia dos anys que no se celebrava aquesta trobada, que serveix per a reconèixer la feina i les actuacions d’agents policials i també veïns o entitats que s’han compromès per al bé comú. Entre les diferents distincions, es va entregar el guardó a l’agent meritori de l’any, que premia els valors, l’actitud, la predisposició al servei i els resultats obtinguts per un agent policial. El guardó ha estat enguany per a la Carolina Ríos, agent de la Policia Local de Sant Pol. Podem escoltar les seves primeres impressions després del lliurament de la distinció.

A l’acte es van entregar moltes distincions a diverses persones de diferents cossos policials o serveis bàsics. Cal destacar, entre altres, que el caporal Joan Chimisanas va rebre un guardó pels seus 20 anys de servei.

A part d’ells dos, també van ser distingits per diferents actuacions als agents de la Unitat Canina, Jordi Peláez i Rubén Uribarri i als agents de la Policia Local de Sant Pol Lourdes Galano, Jordi Gimeno, Juan Miguel Sánchez, Josep Baldà, Javier Domingo, Antonio Martinez i Maria del Mar Ortega; l’agent de la Policia Local de Pineda, Belinda Burgos; els operaris dels Serveis Municipals, Carles Genís i Moisès Faboel senyor Jordi Arenas i les senyores Virginia Mijes i Susana Aranda; a Xavier González i el seu K-9, Marvin, del grup de rescat LK9A; a Eulàlia Pujol, cap del Centre de Coordinació de Salvament de Barcelona; a Cristina Campoy, presidenta i instructora del grup de rescat LK9A; a Todor Stefanof, coordinador general a Catalunya de Masarve, Vigilància i Socorrisme; a Joan Arqué, sergent del cos de Mossos d’Esquadra; a Salvador Rossell, inspector en cap de l’ABP de Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar i a Joan Bonany, sotsinspector de l’ABP de Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar; a Albert Garcia, Sergent de la Guàrdia Urbana de Badalona, i a Marta Puig, administrativa de la secretaría de la prefectura de Sant Pol.

Galeria de flickr

Comparteix aquesta pàgina: