Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El crit «Diguem prou a la violència masclista» s'escampa per Sant Pol

Durant aquesta setmana el Col·lectiu Feminista ha fet una encartellada reflexiva a tota la població que interpel·la a l'acció.

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Pol i el Col·lectiu Feminista de Sant Pol han preparat per aquest diumenge un seguit d'actes dedicats a commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.  Tot i que encara no ha arribat aquesta data, l'entitat santpolenca ja s'ha posat a treballar penjant pel municipi una sèrie de cartells que conviden a la reflexió i que parlen sobre masclisme.
 
La iniciativa es pot observar als carrers principals de la població, així com als equipaments municipals, on trobareu frases com: «Dona havia de ser!», «A casa meva qui mana és la dona» o «No hi pot fer més, és un home». Les frases també van acompanyades de definicions relacionades amb la violència de gènere o d'informacions que parlen sobre aquesta com la principal causa de mort a tot el món entre les dones de 16 a 44 anys.  

Jornada reivindicativa

La programació del 25 de novembre començarà a les 11:00 del matí a la plaça de la Vila amb la lectura d'un manifest unitari amb el que es tractarà de sacsejar les consciències de la ciutadania. Un crit per la llibertat de les dones i per la necessitat de prevenció i recursos d'urgència. A continuació, tothom qui vulgui podrà participar en una dinàmica que ha organitzat el Col·lectiu Feminista de Sant Pol que seguirà amb la mateixa línia de l'encartellada dels darrers dies i amb el que també es convidarà a reflexionar sobre els micromasclismes. L'activitat serà mixta i es farà a les 11:30 a Ca l'Arturo, on hi haurà un espai de criança per a la mainada.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant la primera trobada Feminista d'Amèrica Llatina i el Carib celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. Aquest dia va ser escollit per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que van morir a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Històricament, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

Publicació 22.11.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina