Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Vols donar sang? Aquest dissabte podràs fer-ho a Ca l'Arturo

A Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per garantir que tothom tingui sang en cas de necessitat.

Enguany la Fira de la Tardor tindrà un caire més solidari. A més d'aplegar activitats lúdiques durant tot el cap de setmana, aquesta cita festiva servirà per reunir diverses persones conscienciades que estiguin disposades a donar la seva sang. L'acció es portarà a terme aquest dissabte a Ca l'Arturo, on es podran fer les donacions durant tota la tarda. Aquells que s'animin a col·laborar amb la causa, s'hauran d'adreçar al seu edifici entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre.

Cal recordar que la sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. D'aquesta manera, cadascun d'aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar fins a 3 persones diferents.

Potencials donants

A títol informatiu, podreu donar sang si teniu entre 18 i 70 anys, peseu més de 50 quilos i us trobeu en bon estat de salut. Pel que fa al número de donacions permès, les dones poden donar sang fins a un màxim de 3 vegades anuals i 4 en el cas dels homes. Es recomana que, entre donació i donació, han de passar com a mínim 2 mesos.

Si voleu fer la vostra donació, però és el primer cop que doneu, us haureu d'identificar amb el DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir. En cas contrari, si ja esteu registrats al Banc de Sang, només necessitareu presentar el carnet de donant o un document on aparegui el vostre nom o DNI i una fotografia. Com ja és habitual, la donació de sang d'aquest dissabte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar i del Departament de Salud de la Generalitat de Catalunya.
 

Temes relacionats
Publicació 16.11.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina