X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Generalitat concedeix la medalla centenària a la santpolenca Maria Turón

L'Esplai de la població ha acollit una festa per celebrar els seus 100 anys on ha assistit tota la seva família i amistats

«Fer bondat i estimar». Amb aquesta frase resumeix la seva experiència de vida la Maria Turon, una veïna de Sant Pol que ja és una de les poques persones centenàries que viuen a Catalunya. Soltera i sense descendència, va començar a treballar al sector tèxtil amb 11 anys, arribant a ser una talladora molt reconeguda i estimada a la població. Tot i que els anys li han restat agilitat, la Maria segueix fent ganxet i puntes de coixí perquè és una dona força activa que, dintre de les seves possibilitats, tracta de ser el més autosuficient possible.

La senyora Turón ha rebut el reconeixement que la Generalitat lliura a través del Departament de Treball, Afers Socials i Família a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d'edat. Es tracta d'una medalla commemorativa personalitzada i gravada que li ha estat entregada per la Sra. Rosa Passols, Tècnica de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

A l'acte també hi ha assistit l'alcaldessa Montserrat Garrido i el Regidor de Serveis Socials, Josep Parada, qui li han entregat una placa commemorativa de la vila i un ram de flors.

Temes relacionats
Publicació 03.11.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina