X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol acull el 30è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

• L'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ha celebrat aquest dilluns la final del 30è Concurs de Cuina Jove de Catalunya, amb un jurat presidit pel xef Mauro Colagreco, guardonat amb dues estrelles Michelin.
• José Manuel Zafra representarà Catalunya a la final de l'European Young Chef Award que se celebrarà a l'Hotel-Escola en presència de Roca i Ruscalleda.

4 d'abril de 2015.- El xef José Manuel Zafra, del Restaurant Bistreau (Hotel Mandarin Oriental de Barcelona), s'ha proclamat guanyador de la 30a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, que ha celebrat aquest dilluns l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. El jove cuiner ha estat premiat pel seu plat "Lletons de vedella, crema de pruna i api, puré de cirera rostit i les cendres", un guardó que li ha entregat el President del Consell de Direcció de l'Hotel-Escola de Sant Pol, Ramon Serra.
Com a millor cuiner jove, Zafra representarà Catalunya a la fase final de l'European Young Chef Award, que se celebrarà el 14 de novembre de 2016 al mateix Hotel-Escola de Sant Pol de Mar com a part del programa de l'European Region of Gastronomy, rol que aquest any assumeix Catalunya, amb Joan Roca i Carme Ruscalleda com a presidents del jurat.  
Aquest any, la temàtica del Concurs de Cuina Jove (que s'emmarca en la celebració de la XXXVII Jornada Universitària de Gastronomia) ha estat la presència de la fruita a l'alta cuina, de manera que totes les propostes han inclòs aquest tipus d'aliment.

El xef Mauro Colagreco ha presidit el jurat  

El jurat ha estat presidit pel xef argentí Mauro Colagreco, guardonat amb dues estrelles Michelin i propietari del restaurant Mirazur, ubicat a Menton (França), que també ha presidit el jurat del certamen. El reconegut cuiner ha impartit una classe magistral prèvia a la celebració del concurs sobre la utilització de la fruita a l'alta cuina, durant la qual ha preparat els plats "Ostra i Pera" i "Green".  

A banda del Premi Absolut que ha entregat l'Hotel-Escola, també s'han guardonat altres aspectes. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia ha entregat el reconeixement a la destresa i tècnica d'elaboració al plat "Tartar de maduixa, coca de tres llets, pa de pessic de pistatxo, marshmallow i cruixent de civada" de l'estudiant de l'escola CETT Sonia Tur Garcia. Per la seva banda, l'Agència Catalana de Turisme ha premiat la imaginació i creativitat de la "Cocota fumada de rogers amb fruites i verdures" del cuiner Pol Ruiz Masip, de l'Escola d'Hoteleria Joviat. Finalment, l'Alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, ha valorat la presentació del plat "Trilogia de colors. Ceviches del món", del cuiner Diego Alonso Ortega, de l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.  
També han format part del jurat la directora de l'International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, Diane Dodd; el gastrònom Josep Vilella i el responsable de Saber y Sabor, Fernando Toda.

L'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ofereix un model únic a Espanya, el d'hotel-escola universitari, basat en la gestió exclusiva per part dels seus propis alumnes, sota supervisió dels seus professors. Sant Pol és una escola de prestigi al món de la gastronomia, la restauració i la gestió hotelera, reconeguda internacionalment, amb 50 anys d'experiència durant els quals ha comptat amb la col·laboració de xefs de primera línia.

Font: Hotel-Escola de Sant Pol de Mar

Temes relacionats
Publicació 05.04.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina