X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol celebra amb èxit la I Fira del Maresme d'Artesans del Formatge i de Pastor

Nombrosos visitants van omplir els tastets i les parades durant tot el cap de setmana

Sant Pol ha celebrat amb èxit aquest cap de setmana la I Fira del Maresme d'Artesans del Formatge i de Pastor, que ha tingut una gran acceptació per part del nombrós públic visitant i ha superat totes les expectatives en aquesta edició inaugural. La iniciativa de l'Associació Cultural Penya Xíndries, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sant Pol i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha aplegat fins a 14 artesans del formatge procedents d'arreu de Catalunya que, a banda de vendre els seus productes, també han ofert tastets i xerrades amb l'objectiu d'acostar el món del formatge al gran públic. Durant el cap de setmana es van vendre fins a 500 tiquets degustació i pràcticament es van esgotar totes les places de les diferents xerrades, l'última de les quals va anar a càrrec de la cuinera santpolenca i propietària del Restaurant Sant Pau Carme Ruscalleda.

Durant la inauguració de la fira, el president de l'Associació Cultural Penya Xíndries, Lluís Tobella, va explicar l'esforç que ha suposat posar en marxa aquesta iniciativa, des que va néixer la idea fins que aquesta «il·lusió s'ha fet realitat» i va donar les gràcies a l'ajuntament i a tots els assistents per fer-ho possible.
La xef Carme Ruscalleda va felicitar els organitzadors per aquesta idea que apropa els productors artesans al gran públic, uns productors que, segons ella, «donen grandesa al país» i que gràcies a fires com aquesta poden donar a conèixer els seus productes, tots singulars i diferenciats dels industrials. Va animar a tothom a tastar-los, a buscar la diferència darrera de cada artesà i a donar vida a la fira.
El President de L'Associació Catalana de Ramaders i elaboradors de formatge artesà, Antoni Chueca, va agrair que es facin fires com aquesta perquè els petits artesans puguin mostrar els seus productes de qualitat i va animar a que la iniciativa tingui continuïtat.
El diputat del Parlament Joan Morell, que va venir en substitució d'Oriol Pujol, va felicitar l'encert dels organitzadors i de l'ajuntament per muntar aquesta fira en un moment de crisi econòmica, ja que, segons va dir, iniciatives com aquesta ajuden el sector formatger, però també «a fer poble, a fer país», i a donar ànims en un moment baix.
L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, va destacar que tot i que el Maresme no és una zona amb tradició formatgera sí que és coneguda pels bons restaurants i pel seu bon paladar, com demostren les nombroses iniciatives gastronòmiques que s'estan duent a terme en tota la comarca per potenciar els productes de proximitat i de qualitat. Va animar a tothom a gaudir de la fira i va agrair la presència de les nombroses autoritats assistents per fer costat a la iniciativa.

Publicació 30.04.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina